Volgende week VDK Schoolkorfbaltoernooi

KAMPEN – Volgende week wordt op het veld van KV DOS Kampen / Veltman weer het jaarlijkse VDK-schoolkorfbaltoernooi gehouden. Ruim duizend basisschoolleerlingen zullen op vijf dagen weer hun beste beentje voorzetten op het korfbalveld bij het grootste korfbaltoernooi van Nederland.

DOS en Wit-Blauw organiseren dit toernooi al sinds de jaren vijftig en het toernooi heeft aan populariteit nog niets ingeboet. Sandra Schreurs, betrokken bij de organisatie: “Het toernooi is zo populair bij de kinderen en bij de basisscholen, omdat het een onbeperkte inschrijving heeft. Ieder kind mag meedoen en speelt tegen kinderen, die hetzelfde spelniveau hebben. Scholen vinden het fijn dat nu eens niet alleen de beste sporters aan bod komen, maar dat kinderen met wat minder talent op een echt toernooi mogen spelen.”

Diny Zwanepol, eveneens lid van de schoolkorfbalcommissie van DOS, vult aan: “Daar komt bij dat je al in groep 3 mee kunt doen. De kinderen uit groep 3 en 4 spelen hun eigen toernooi op de woensdagmiddag. De groepen 5 en 6 spelen in een eigen klasse en de oudste basisschoolleerlingen spelen ook tegen elkaar. Op die manier wordt het voor de leerlingen een jaarlijkse traditie om mee te doen. De kinderen kunnen zo zes jaar achter elkaar korfballen op dit toernooi.”

Het VDK-schoolkorfbaltoernooi wordt dit jaar op sportpark De Maten gespeeld. Er zijn 121 teams van 19 basisscholen aangemeld. Dat betekent dat er zo’n 1200 kinderen meedoen aan het toernooi. De voorrondes voor de groepen 5 en 6 en de groepen 7 en 8 worden gespeeld op maandag 13 tot en met donderdag 17 mei vanaf 18.00 uur. De finalewedstrijden zijn op vrijdag 18 mei.

De kinderen uit de groepen 3 en 4 spelen hun toernooi op de woensdagmiddag vanaf 14.00 uur. Om alle bijna 250 wedstrijden in goede banen te leiden zijn bijna 100 vrijwilligers vijf avonden in touw.

Meer informatie is te vinden op www.schoolkorfbalkampen2019.nl. Daar staan t.z.t. ook alle uitslagen op.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*