donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportVoorbeschouwing Go Ahead Kampen - Drachtster Boys

Voorbeschouwing Go Ahead Kampen – Drachtster Boys

-

Afgelopen weekend stond er geen competitieronde gepland in de hoofdklasse C. Go-Ahead Kampen oefende daarom tegen 1e klasser WVF uit Westenholte. Dit duel eindigde in een 1-2 overwinning door doelpunten van Hussein Raza en Madih Doufikar. Vooral in de 1e helft werden veel kansen gemist en het is van groot belang dat er zaterdag wel beter met de kansen wordt omgesprongen. Drachtster Boys moest voor de beker afreizen naar Groningen, waar zondag 2e klasser Groninger Boys de tegenstander was. Met de nodige moeite werd de kwartfinale bereikt. Pas in de 92e min scoorde wist men uit een corner de bevrijdende 2-3 binnen te koppen.

DrachtsterBoys-Go-AheadKampen

Drachtster Boys is momenteel terug te vinden op de 8e plaats met 21 punten uit 18 wedstrijden. Opvallend is dat men vooral thuis de punten binnen haalt, want 6 van de 8 uitwedstrijden werden verloren. Ook valt op dat het elftal een scorend probleem heeft. Tot op heden wist men pas 17 maal het net te vinden en daarmee is Drachter Boys de minst scorende ploeg in de hoofdklasse C is. Het ontbreekt de Drachtenaren aan een topscorer. Sicco Brouwer, Willem den Hartogh en Willem de Jong wisten allen tot op heden 3 maal te scoren. Wat zijn dan wel de kwaliteiten van Drachtser Boys? Men kan rekenen op een stabiele verdediging (pas 22 tegen treffers) onder leiding van de uitblinkende Icoba Achuna. De sterke centrale verdediger schuift vaak door naar het middenveld en is daardoor een moeilijk af te stoppen opkomende man met zijn rushes.

In de heenwedstrijd eerder dit seizoen won Drachtster Boys met 2-0. Go-Ahead verkeerde toen der tijd in een negatieve spiraal en er werd verdiend verloren. Trainer Fred de Boer vatte het als volgt samen: ‘’ Mijn jonge elftal is qua individueel misschien niet zo goed als Go-Ahead Kampen, maar als team en als collectief wel en dat is voor ons een groot compliment.’’

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 10 seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en Drachtster Boys:

– 12 oktober 2013:
Drachtster Boys – Go-Ahead Kampen, 2-0
Willem den Hartogh 2x (Drachtster Boys)

– 13 mei 2006:
Go-Ahead Kampen – Drachtster Boys, 1-1
Jurrian Zandbergen (Go-Ahead Kampen) en Mark de Wit (Drachtster Boys)

– 3 december 2005:
Drachtster Boys – Go-Ahead Kampen, 4-1
Jurrian Zandbergen (Go-Ahead Kampen) en Johan Tolsma 2x, Martijn Groenewold, Martijn Liefers (Drachtster Boys)

Overige wedstrijden in de hoofdklasse C:

* ACV – DETO Twenterand
* Berkum – Staphorst
* Harkemase Boys – CSV Apeldoorn
* SC Genemuiden – AZSV
* SVZW – Flevo Boys
* VVOG – WHC

De spanning in de hoofdklasse C neemt toe. Welke club wordt kampioen? En welke ploegen staan aan het einde van de rit op de degradatie plaatsen? Voor Go-Ahead Kampen en Drachtster Boys is handhaving de doelstelling. Met nog 8 wedstrijden te gaan bedraagt het verschil tussen de huidige nummer nr 7 SVZW en de nr 13 WHC slechts 5 punten. Er kan dus nog van alles gebeuren en elke wedstrijd moet worden gezien als een finale. Aan de rood gelen de taak om zaterdag revanche te nemen op de nederlaag in Drachten en zodoende een uiterst belangrijke stap te gaan zetten om ons doel (handhaving) te realiseren. Bij een 3 punter gaan we in de ranglijst over Drachtster Boys heen. Reden genoeg om zaterdag naar Sportpark Middenwetering af te reizen en Go-Ahead Kampen naar de 6e thuis overwinning van dit seizoen te schreeuwen. Arbiter is dhr Stefan Aalders uit Assen en de wedstrijd begint om 15.00 uur !!

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen