woensdag, april 24, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegiosportVoorbeschouwing Go-Ahead Kampen – Staphorst !!

Voorbeschouwing Go-Ahead Kampen – Staphorst !!

-

Afgelopen zaterdag behaalden de rood-gelen in blessuretijd (93e min) nog een belangrijk puntje in Vriezenveen (1-1). Hoofdtrainer Marcel van der Steege zei na afloop: ‘’De wedstrijd ging vanmiddag op en neer. Beide ploegen hebben kansen gehad op de overwinning. De 1e helft ging gelijk op, DETO kwam gelukkig op voorsprong en ze hebben daarna verzuimd om verder afstand te nemen. Met name Jerry van Staa had de wedstrijd moeten beslissen. Ik ben blij dat wij uiteindelijk nog de gelijkmaker maken.  Mijn ploeg heeft gevochten vandaag. Het mankeerde de laatste weken soms aan de inzet en dat vond ik vandaag wel weer volop aanwezig. Het is een mooie opsteker dat we in blessuretijd scoren. Er leeft in de spelersgroep en bij mij maar 1 ding en dat is dat we in de hoofdklasse willen blijven. ‘’
Staphorst-GA (93)
Tegenstander a.s zaterdag is Staphorst. De ploeg van trainer Jan van Raalte is momenteel misschien wel de beste en meest stabiele ploeg uit de hoofdklasse C. Men staat op een 5e plaats met 36 punten en het elftal is al 11 wedstrijden op rij ongeslagen. De laatste nederlaag dateert van 9 november 2013. Drachtster Boys won toen met 1-0. Afgelopen zaterdag speelde Staphorst met 0-0 gelijk tegen koploper ACV. De thuisploeg had een licht overwicht, maar uiteindelijk was het gelijke spel een terechte uitslag volgens van Raalte. Topscorer is de 28 jarige Martijn Brakke met 10 doelpunten. Hij is momenteel alweer bezig aan zijn 12e seizoen bij Staphorst. Bij de blauw-gelen ontbreekt zaterdag één van de sterkhouders. Middenvelder Dennis Rosink, in de zomer overgekomen van Excelsior ’31, pakte afgelopen weekend zijn 4e gele kaart en is daardoor geschorst. Door zijn uitstekende spel heeft topklasser HHC Hardenberg hem voor het komende seizoen (2014-2015) vastgelegd.

In de heenwedstrijd won Staphorst verdiend met 5-2. Go-Ahead deed goed mee, maar de hoofdklasse ervaring gaf uiteindelijk de doorslag.

Hieronder ziet u de historie van de afgelopen 5 seizoenen in competitie verband tussen Go-Ahead Kampen en Staphorst:

* 2 november 2013:
Staphorst – Go-Ahead Kampen, 5-2
Madih Doufikar, Nick Bakker (Go-Ahead Kampen) en Ferdi ter Avest, Philip Ties, Derrick Timmerman, Martijn Brakke, Rob Mijnheer (Staphorst)

* 27 maart 2010:
Staphorst – Go-Ahead Kampen, 1-0
Frank Kuurman (Staphorst)

* 31 oktober 2009:
Go-Ahead Kampen – Staphorst, 2-2
Gerrit Visser, Jeffrey Klein (Go-Ahead Kampen) en Rob Mijnheer, Tom Odink (Staphorst)

* 9 mei 2009:
Staphorst – Go-Ahead Kampen, 2-0
Paul Smid en een eigen doelpunt van Arjan van Keulen (Staphorst)

* 13 december 2008:
Go-Ahead Kampen – Staphorst, 1-2
Piet de Jong (Go-Ahead Kampen) en Niklas Hof, Martijn Brakke (Staphorst)

Overige wedstrijden in de hoofdklasse C:

* ACV – WHC
* Berkum – AZSV
* Drachtster Boys – DETO Twenterand
* SC Genemuiden – Harkemase Boys
* SVZW – CSV Apeldoorn
* VVOG – Flevo Boys

De slotfase van de competitie wordt ongemeen spannend. Onderin moeten VVOG (21 punten), Berkum (21 punten), WHC (21 punten), Go-Ahead Kampen (20 punten) en AZSV (20 punten) allen vol aan de bak om lijfsbehoud veilig te stellen. Arbiter is dhr Gert-Jan Beltman uit Rijssen en de wedstrijd begint om 15.00 uur. Gaan de rood gelen stunten tegen Staphorst ?? Kom allemaal naar Sportpark Middenwetering toe en steun de jongens. Met onze grote supportersschare kunnen we de spelers een extra boost geven. Nog 6 finales te gaan !!

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen