Voorproefje Samenloop voor Hoop Kampen 21 januari Stadsgehoorzaal

Ingezonden bericht:

Op dinsdagavond 21 januari is iedereen in de Stadsgehoorzaal welkom voor een voorproefje voor de Samenloop voor Hoop editie 2020. Met een avond vol persoonlijke verhalen, informatie, inspiratie en muziek wordt officieel de aftrap gegeven voor de tweede editie van deze 24-uurs estafette voor het KWF die vanaf 28 augustus plaats zal vinden. De organisatie wil graag zoveel mogelijk mensen in de gemeente Kampen inspireren om deelnemer, vrijwilliger of sponsor te worden.

Wethouder geeft startsein
Vanaf 20.00 uur start het programma met een openingswoord van voorzitter Jos van der Weerd. Ook is er een terugblikfilm van de editie 2017. Wethouder Geert Meijering is ambassadeur van het evenement en zal het officiële startsein geven voor de editie 2020. Reinie Verbeek-Witteveen, voorzitter van de Walk of Hope in Kampen vertelt haar persoonlijke verhaal. Deelnemers, sponsoren en vrijwilligers, ook van de vorige editie, zijn aanwezig om in gesprek te gaan. De avond wordt muzikaal omlijst door de band Potver3.

Lach en een traan
Tijdens de SamenLoop voor Hoop 2020 wordt er stilgestaan bij kanker én wordt het leven gevierd. Het is een 24 uur durende wandelestafette die symbool staat voor de voortdurende strijd tegen kanker. Een lach en een traan gaan het gehele evenement samen. Het verdriet om diegene voor wie men aan het lopen is, maar ook de saamhorigheid en het vieren van het leven maken SamenLoop voor Hoop tot een bijzondere ervaring voor iedereen: deelnemers, eregasten, supporters en vrijwilligers. Op 21 januari wordt al een klein voorproefje gegeven van wat verwacht kan worden.

Onvergetelijk evenement
De tweede editie van SamenLoop voor Hoop Gemeente Kampen vindt plaats van vrijdag 28 augustus 18.00 uur tot zaterdag 29 augustus 18.00 uur op sportpark Hagenbroek waarvoor inmiddels ruim 100 deelnemers zich hebben aangemeld. Het is een 24 uur durende wandelestafette waarmee geld opgehaald wordt voor kankeronderzoek. Teamgenoten wisselen elkaar in deze tijd af zodat altijd iemand van hen aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is.

Kinderloop 24 minuten
Deelnemers betalen15 euro inschrijfgeld dat volledig ten goede komt aan het onderzoek. Daarnaast leert de ervaring dat heel veel teams extra geld inzamelen door zich door familie, vrienden en bedrijven te laten sponsoren. Naast diverse teams voor volwassenen (vanuit het bedrijfsleven, verenigingen en sportclubs), wil de organisatie ook graag kinderen bij de SamenLoop betrekken, daarvoor is een Kinderloop bedacht die 24 minuten zal duren. Deelname kost slechts drie euro (waarvoor deelnemers ook nog een eigen T-shirt krijgen). De vorige keer liepen er 58 kinderen mee, komend jaar wil de organisatie dit graag verdubbelen.

Kroon op het werk
Voorzitter Jos van de Weerd gaat voor de tweede keer de kar trekken en kan niet wachten: “ Ik wist, nog voordat de dag 2,5 jaar geleden van start ging, dat ik dit veel vaker wilde gaan doen’. Toen tijdens en na het evenement de enthousiaste reacties van deelnemers binnenstroomden, was dit ‘een kroon op het werk van alle vrijwilligers en sponsoren’. Dit jaar gaat het dan weer gebeuren met hopelijk vooral nog meer deelnemers (540 in 2017) en het liefst ook een nog royalere opbrengst dan de 58.000 euro van de vorige keer voor het KWF.

Iedereen is vanaf 19.30 welkom op dinsdagavond 21 januari in de Stadsgehoorzaal.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*