***UPDATE 13 JANUARI*** Vrouw (43) uit Kampen al een week vermist

Sinds zondagochtend 5 januari is de politie op zoek naar een 43 jarige vrouw uit Kampen. Tot op heden is zij nog niet gevonden.

Zondag 5 januari

Zondagochtend rond kwart voor 10 ontvangen inwoners van de gemeente Kampen en omstreken een Burgernet melding waarin aangegeven wordt dat er een vrouw vermist wordt, die voldoet aan het volgende signalement

De vrouw heeft als signalement:

43 jaar en 1,75 meter lang.

Blank en mager

Zwart kort haar

Legergroene jas

Zwarte Omafiets

Bij de eilandbrug wordt iets gevonden dat gerelateerd is aan de vrouw. Daarna richt de zoektocht zich op het gebied rondom de eilandbrug. Zowel op de oever, als op en in het water.

Bij de zoektocht wordt een politiehelikopter ingezet, meerdere bootjes en ook een sonarboot.

Zondagnacht ging er wederom een burgernetmelding uit. De gezochte vrouw was nog niet gevonden en de zoektocht zal de volgende dag voortgezet worden.

Bericht Burgernet

Maandag 6 januari 

De zoektocht op de IJssel en de wateren in de buurt worden voortgezet waarbij o.a. gebruik gemaakt wordt van de sonarboot.

Dinsdag 7 januari

Het Dregteam SOAD Urk wordt ingezet. Het team van SOAD maakt deel uit van het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ). Het LTOZ is onderdeel van de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie.

En daarna…..

De persvoorlichter van politie Oost Nederland heeft ons laten zoeken dat er ook in de dagen daarna gezocht is naar de vrouw. Dit is gedaan met o.a. hulp van speciale boten en speurhonden.

Weinig informatie

Op de berichtgeving in de media komt de vraag naar voren waarom de naam en een foto van de vrouw niet wordt vrijgegeven. Deze vraag hebben wij ook voorgelegd aan de persvoorlichter.

“Het vrijgeven van een foto/naam is erg ingrijpend voor de privacy van de vermiste en voor de familie/vrienden/etc. Als dat eenmaal op het internet staat, gaat dat er nooit meer af. Daarom doen we dat niet zomaar en moeten we goede afwegingen maken. Dit in overleg met (en toestemming van) de zoekende familieleden of vrienden.”

Hulp van het publiek

Bij een vermissing wordt de hulp van het publiek ingeroepen door middel van een Burgernet melding. Het publiek vraagt zich af wat ze allemaal kunnen doen.

De persvoorlichter reageerde als volgt: “Het is een mooi aanbod dat mensen willen meehelpen wat betreft deze vermissing. De inzet van het publiek bij vermissingen kan bij iedere vermissing anders zijn. Op dit moment vragen we mensen om het door te geven als zij tips hebben die dit onderzoek verder kunnen helpen. Dat kan door te bellen naar 0900-8844.”

Wat doet de politie bij vermissingen?

Bij vermissingen kun je verschillende kanten op en de politie kan en mag verschillende dingen doen in een onderzoek naar vermiste personen. Wie daarover graag wat meer informatie wil kan naar onderstaande link gaan.

https://www.politie.nl/themas/vermissing.html

“Wij zoeken alleen op locaties als daar aanknopingspunten zijn. Welke aanknopingspunten dat zijn, kunnen we niet zeggen omdat het om een lopend onderzoek gaat.

We doen er alles aan om de vermiste te vinden. Daarbij hoort ook het uitzoeken van elke tip en elk mogelijk aanknopingspunt”, aldus de persvoorlichter van politie Oost Nederland.

 

***UPDATE 13 JANUARI 2020***

De Politie meldt dat het levenloze lichaam van de vrouw is aangetroffen:


 

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*