‘Wees het oog van de wereld’ met Cathien Steen

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – In Levensbron, het verenigingsgebouw van de vrijzinnigen in Kampen, vindt donderdag 16 januari de presentatie ‘Wees het oog van de wereld’ van Cathien Steen plaats. Zij maakte naar aanleiding van een verblijf in Palestina een aantal fraaie schilderijen van mensen die zij in het kader van Doopsgezind Wereldwerk in Israël en Palestina heeft ontmoet. Donderdagavond 16 januari deelt zij verhalen en portretten met ons.

Cathien voelde zich sterk aangesproken door de ontmoetingen die zij had met zowel Israëlische vredesorganisaties, als met Palestijnse bewoners van de Westbank. ‘De moed om dagelijkse onderdrukking op geweldloze wijze te doorstaan, maakte diepe indruk op me’, vertelt ze.

Schilderijen
Verhalen van Palestijnen heeft ze omgezet in een twaalftal schilderijen onder de titel “Wees het oog van de wereld”,  een opdracht meegegeven door een Palestijnse olijvenboer die zijn plantage in de heuvels, in de nabijheid van Bethlehem, heeft.

Plaats van handeling: Levensbron, Vloeddijk 62, donderdag 16 januari om 20.00 uur. Toegang is gratis. Er wordt slechts een euro voor koffie of thee gevraagd.

Meer over de vrijzinnigen
Vrijzinnigen hebben een open, kritische, tolerante en vrije houding naar de samenleving, haar ontstaan en de toekomst. Een houding waarin zij proberen betrokken en bewust te leven en te zoeken naar de persoonlijke beleving van de zin van het bestaan. Ze gaan het gesprek aan tussen jong en oud, binnen eigen kring en met buitenstaanders, tussen christenen en andersdenkenden. Zij zijn benieuwd en geïnteresseerd naar het levensverhaal van de ander. Het betekent vooral dat ze proberen goed te leven samen met onze medemens in een steeds veranderende samenleving. Vrijzinnigen vertellen niemand hoe hij of zij moet geloven. Dogmatisch denken is taboe. Naast de Bijbel wordt rijkelijk gebruik gemaakt van filosofie, kunst, literatuur, muziek; eigenlijk van alle bronnen die inspiratie kunnen bieden. De menselijke ratio wordt net als bij het humanisme hoog aangeslagen. Vrijzinnigen zijn op zoek, naar zichzelf, naar de wereld, naar anderen en naar het goddelijke gevoel. Meer weten? Kijk op www.vrijzinnigkampen.nl.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*