Gerard van de Water wint Grote Kamper Popquiz 2020

Een recordaantal van drie-en-twintig teams was er getuige van dat Gerard van de Water uit IJsselmuiden met overmacht de winst pakte in de Grote Kamper Popquiz 2020. In de eindsprint versloeg hij zijn teamgenoten met een kleine straatlengte afstand. Het team waar hij deel vanuit maakt, Alternative Five, won na zeven rondes het teamgedeelte en deed dat – in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden – met zijn vieren. Van de Water won in 2013 ook al eens de Grote Kamper Popquiz.

De winst van Alternative 5 is geen verrassing. Het team is al jaren het te kloppen team, maar er gloort hoop voor haters. Tussen de nieuwe teams bleek een geduchte concurrent te zitten: The Blackwater Rockers uit Genemuiden floreerden tijdens hun eerste deelname maar grepen net naast de winst; een nette tweede plaats op slechts zeven punten van de winnaars.

Het was de eerste keer dat de Grote Kamper Popquiz in de Oude Foyer van de Stadsgehoorzaal plaatsvond. De ambiance was traditiegetrouw rumoerig en gemoedelijk. Twaalf eerdere edities vonden plaats in ’t Ukien. Eén keer eerder werd er uitgeweken naar het theater, maar toen werd de quiz gehouden op het podium.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*