Zwembad De Steur officieel geopend.

Onder grote belangstelling werd woensdagmiddag Zwembad de Steur door wethouder Meijering (sport) officieel geopend.

Het nieuwe zwembad bestaat uit drie zwembaden met ieder een eigen zwemzaal. Er is een apart doelgroepenbad met een verdiept deel voor de duikvereniging. Daarnaast is er een 25 meter bad bestaande uit zes banen. Zowel het 25 meter bad als het doelgroepenbad heeft een beweegbare bodem. Het recreatiebad bestaat uit drie ronde baden met een afgesloten glijbaan van ruim 50 meter met binnenverlichting. Verder is er een buitenterras met peuterbaden en een ligweide. Het water van het nieuwe zwembad bevat geen chloor meer, maar wordt schoongehouden door middel van zout zonder dat het water zout is.

Wethouder Geert Meijering droeg namens de gemeente Kampen symbolisch de sleutel over aan Sportfondsen Kampen B.V. die het nieuwe zwembad exploiteert. Door een klein foutje belandde de sleutel echter in het water en moest Olympisch goud winnares Petra van Staveren (1984) en het Duikteam van de Oester er aan te pas komen om de sleutel weer boven water te krijgen en deze af te leveren aan wethouder Meijering.

Als afsluiter opende Wethouder Meijering de overdekte glijbaan op zijn eigen wijze. Ook presentator Wim Shluter moest even de watertemperatuur testen.

Bekijk de video hierboven in de player. Een bijdrage van Joop van Dijk en Rudi Last. Met dank aan Diver Kees Slot voor de onderwateropname. 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*