16 bedrijven gaan de strijd aan tijdens de 21e Oostwalbotterwedstrijd

Kampen is rijk aan tradities, waarvan een aantal nauw verbonden is met het visserijverleden. Een daarvan is de jaarlijkse Oostwalbotterwedstrijd, die nu voor de 21e keer wordt georganiseerd.

oostwalbotterwedstrijdBotters uit plaatsen rondom de voormalige Zuiderzee gaan zaterdag 27 juni weer de spannende strijd aan om de eerste plaats. Op de botters varen bedrijven mee, die zowel uit Kampen als de wijde omtrek komen.

Op het hoogtepunt in het 21-jarig bestaan deden er ruim 35 botters en bedrijven mee. Voorzitter Tjiebe Hennephof: ‘We zijn er trots op dat we dit evenement voor de 21e keer organiseren en dat we een . enthousiaste groep vrijwilligers hebben die dit mogelijk maken. Dit jaar doen er 16 bedrijven mee en het wordt ongetwijfeld weer een mooi zeilfestijn. We hopen op uiteraard op een gunstige wind en een lekkere temperatuur’.

Burgemeester Bort Koelewijn reikt prijs uit
In de loop van vrijdagmiddag komen de botters aan in de Buitenhaven in Kampen dat een sfeervol plaatje oplevert. Het evenement begint vrijdagavond met een schouwing van de botters en burgemeester Bort Koelewijn gaat de prijs uitreiken voor het meest originele en in beste staat verkerende schip. In de feesttent op de Koggewerf kan iedereen genieten van muziek van No Brakes en Jac Ruiten.
Zaterdag 29 juni vanaf 10.00 uur varen de botters langs het stadsfront van Kampen, waarna zij koers zetten richting het Ketelmeer. De wedstrijd start om 12.00 uur op het Ketelmeer en de botters worden vanaf 16.30 uur weer verwacht in de Buitenhaven in Kampen.
De artiesten Jac Ruiten en Bertus Krabbe staan vanaf 16.00 uur op het podium op de Koggewerf. De festiviteiten zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Old Skool Tent Party
De dj’s Leon en Black Jack draaien zaterdag 27 juni vanaf 21.00 uur muziek uit de jaren ’80 in de feesttent op de Koggewerf. In de dresscode ‘black and white’ kan er volop gedanst worden. De toegangsprijs is 10 euro inclusief 2 consumpties. De toegangskaarten zijn ’s avonds 27 juni verkrijgbaar op de Koggewerf.

De organisatie van de 21e Oostwalbotterwedstrijd is in handen van de Stichting tot behoud van Kamper Botters. Rotary Kampen is al vanaf de eerste Oostwalbotterwedstrijd actief bij het verzorgen van het schippersontbijt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*