220 gezinnen uit Wilsum bieden petitie aan over aanvliegroute. – Video

Wilsum roept inwoners van Kampen en omstreken op om ook tot actie over te gaan.

Woensdagmiddag werd door een afvaardiging van bewoners uit Wilsum een petitie overhandigd aan Burgemeester Koelewijn en wethouder Meijering, als protest tegen de vliegtuigen die zeer laag over hun dorp gaan vliegen. De petitie is ondertekend door 220 gezinnen uit Wilsum.

Wilsum ligt op een nieuwe aanvliegroute van Lelystad Airport. Het vliegveld heeft plannen voor uitbreiding en de Wilsummers verwachten dat er daardoor vanaf volgend jaar meer laagvliegende toestellen over hun dorp komen.
Boven Wilsum wordt de landing van de vliegtuigen al ingezet en dat veroorzaakt, behalve veel geluidshinder, ook schade aan de flora en fauna rond Wilsum. De natuur in dit gebied is onderdeel van het Nationaal Landschap IJsseldelta. De inwoners maken zich ernstig zorgen over de verwachte toename van de geluidshinder en de gevolgen voor de natuur en zijn daarom een actie gestart. Met de petitie willen de inwoners een signaal geven aan de Burgemeesters en wethouders dat snel handelen noodzakelijk is. Samen staan we sterk is hun motto!

Als het aan de inwoners van Wilsum ligt blijft het hier niet bij. Zij hopen dat er meer mensen in actie komen en roepen de inwoners van Kampen en omstreken op om ook tot actie over te gaan, als hun dorp in de aanvliegroute ligt.

Teken HIER de petitie online!

Burgemeester Koelewijn kreeg, behalve de petitie met handtekeningen, ook nog een schilderij overhandigd met de tekst: “Wilsum is geen landingsbaan, laat de natuur voortbestaan. De Burgemeester maakte de overhandiging via Twitter aan zijn volgers kenbaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*