Avondvliegen defensie: 4 F-16’s over Kampen

Defensie is het jaar 2020 gestart met avondvliegen, ook dat is in Kampen duidelijk waargenomen vanavond. Sociale media barstte los met vragen, zo kreeg ook de redactie van KampenOnline diverse vragen.

Vanavond vlogen er 4 F-16 jachtvliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht over Kampen, deze zijn eerder vanavond opgestegen vanaf de vliegbasis Volkel in Noord-Brabant, om vervolgens via de polder richting de waddeneilanden te gaan voor een oefening. De terugreis ging zoals gemerkt, over Kampen.

Defensie vliegt tot en met week 8 in de avonduren met hun materieel. Dit is om te oefenen in het donker, zodat de vliegers zich goed kunnen voorbereiden voor hun taken in Nederland, maar ook in uitzendgebieden over de hele wereld.

Omdat in de wintermaanden het eerder donker is, zijn deze zeer geschikt voor het oefenen bij duisternis. De oefeningen zijn essentieel, omdat de daadwerkelijke inzet van de Nederlandse F-16’s vaak bij duisternis zijn.

Er wordt gevlogen van maandag tot en met donderdag tot uiterlijk 23:00. Schrik niet! Niet alle vluchten komen over onze gemeente.

Wanneer wordt er gevlogen?

  • week 2: 6 tot en met 9 januari
  • week 3: 13 tot en met 16 januari
  • week 5: 27 tot en met 30 januari
  • week 6: 3 tot en met 6 februari
  • week 7: 10 tot en met 13 februari
  • week 8: 17 tot en met 20 februari

Links: De afgelegde route langs Kampen richting de Wadden, Rechts: aankomende F-16
Beeldmateriaal: Erick Meliesie


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*