Brandweerwagens in het ‘Speelgoedkabinet’

Deze zomer is het Speelgoedkabinet rood gekleurd, want alle voertuigen van de brandweer staan bij elkaar in een vitrine. Houten en blikken brandweerauto’s uit de jaren vijftig en zestig, schaalmodellen en fantasievoertuigen uit de jaren zeventig en tachtig. Miniaturen van Matchbox, Corgi Toys en Siku, maar ook blusboten en zelfs stoomblussers door paarden getrokken.

In totaal staan er ruim 150 modellen. Deze en al het andere speelgoed kun je in juli en augustus vier middagen per week bewonderen in het Speelgoedkabinet; het kleine museum met de grote collectie speelgoed.

Het Speelgoedkabinet toont speelgoed vanaf 1950 tot nu. Lego, Playmobil, Meccano, Ministeck, Barbie, Action Man, Fischertechnik, K’nex, poppen, cowboys, indianen, ridders, keukentjes, winkeltjes, boerderijtjes, een treinenbaan en heel veel autootjes. Het Speelgoedkabinet is tot en met 1 september open op woensdag tot en met zaterdag, steeds van 14.00 tot 16.00 uur. Voor groepen buiten deze tijden ook op afspraak. Bovennieuwstraat 65, Kampen. Entree: € 1,- per persoon. Tel. (038) 3322895. Kijk ook op: www.speelgoedkabinet.nl


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*