Broshuis scoort grote order voor Amerikaanse Defensie

U.S. Army Tank-automotive and Armaments Command (TACOM) heeft het Kamper familiebedrijf Broshuis geselecteerd voor de levering van opleggers voor het zware materiaal, Heavy Equipment Transporter (HET).

De opdracht, 170 stuks PL2 pendelas semi diepladers met acht aslijnen, is in samenwerking met Oshkosh Defense. Naast de levering van de opleggers omvat het contract ook service en support voor de komende jaren. De totale ordergrootte bedraagt meer dan €50 miljoen en is de grootste ooit in Europa vergeven op het gebied van zwaar transport opleggers. Levering zal de komende jaren gaan plaats vinden.

Na een aanbestedingsronde met meerdere kandidaten volgde een opdracht voor de levering van drie prototypes. Deze werden vier maanden uitvoerig door de Amerikaanse defensie getest. Hierbij kwam het Kamper familiebedrijf als beste uit de test.

Broshuis heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in nieuwe productiefaciliteiten waardoor deze grote order volledig in eigen beheer in Kampen gebouwd kan worden. Door de uitbreiding is er voldoende ruimte voor dit grote project en de recentelijk verworven Deense Defensie order. Tevens is de capaciteit voor de civiele orders met 25% vergroot.

Deze opdracht is een enorme stap voor het bedrijf door het grote aantal PL2 pendelassen (2.720!). Broshuis is nu marktleider op het gebied van pendelassen.

(Bron: Broshuis)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*