‘Ondernemershuis Kampen’ gaat van start met zes ondernemende huurders

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – ‘Zeker, er kunnen nog veel meer bij’, zegt hij, maar desondanks is Mark Bergsma uit Kampen een bijzonder tevreden mens. Zijn plan om aan de Cellebroedersweg 7a in Kampen een ‘broedplaats’ voor ondernemers te starten, is geslaagd. Met een heuse receptie – met hapje en drankje – gaat Ondernemershuis Kampen maandagmiddag 3 juni vanaf 14.00 uur van start. ‘Ondernemers zijn van harte welkom om te komen netwerken en om ons mooie kantoor te komen bewonderen.’

‘Ondernemershuis Kampen biedt een professionele omgeving waar je klanten kunt ontvangen. Je kunt er met collega-ondernemers sparren en kansen pakken, en je werkt in een professionele omgeving, weg van de afleidingen en verleidingen van werken thuis, zodat je veel productiever kunt zijn. En dat alles voor een vast en duidelijk tarief per maand, zonder verrassingen achteraf!’, aldus Mark, die in het dagelijkse leven met zijn bedrijf Wecomm websites voor bedrijven bouwt. ‘Ondernemershuis Kampen zal een broedplaats van kleine zelfstandigen worden die gaan samenwerken om nieuwe economische kansen te pakken.’ Zijn plan werd zelfs breed gesteund door burgemeester Bort Koelewijn en EZ-wethouder Geert Meijering, die Marks plannen voor het ‘Ondernemershuis Kampen’ roemden en er ieder een videoboodschap over maakten en de wereld in stuurden.

Onderlinge dynamiek
Mark is ervan overtuigd dat bundeling van kleine zelfstandigen voor ‘een bepaalde dynamiek’ zal zorgen die de aanwezige ondernemers gaat helpen bij hun dagelijkse bedrijfsvoering. ‘Van een eenling, eenzaam en alleen op de zolderkamer, ben je dan ineens een ondernemer die dagelijks contact heeft met andere ondernemers.’ Inmiddels heeft Bergsma, naast verhuurder Peter Slager (Garage, Bureau voor Grafisch Ontwerp) en zichzelf, nog vier ondernemers bereid gevonden om in het pand flexibel kantoorruimte te huren. Hier is de benedenverdieping van het pand volledig op ingericht. Er staan zes hoekbureaus, er is veel bergruimte, er staan beeldschermen en er zijn nieuwe stoelen aangeschaft. Er is een toilet, een keukentje, én een aparte vergaderzaal. Naast Bergsma en Slager, zijn ondernemers Reinier van Belle (OAMKB accountancy), Remco te Winkel (Raedtwinkel), Mariska van Woerden (IDConnect) en Alex de Jong, tekstschrijver bij Attest Communicatie de eerste huurders. ‘De laatste zal ‘Ondernemershuis Kampen’ redactioneel bijstaan in de promotie van de aanwezige ondernemers’, vertelt Mark. ‘Peter en ik huren voor vast en hebben daarmee iedere dag onze vaste plek. De andere huurders zijn er één, twee of drie dagen per week in het pand werkzaam.’ Mark Bergsma geeft aan dat er nog volop ruimte is voor nog meer ondernemers die flexibel willen huren. ‘Dat kan al vanaf 125 euro per maand, waarbij je dan één dag per week een eigen werkplek hebt.’ Wie liever een vaste plek wil, is met 250 euro (‘exclusief btw, maar verder volledig all-in en zonder verrassingen’) van harte welkom. Meer weten? Kijk op www.ondernemershuiskampen.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*