Brunneper “Proat tente” een groot succes

Trots, dat is het gevoel wat overheerst bij Milco en Madelein Plette. Initiatiefnemers van de “Proat tente”. ‘Dat het leuk zou worden wisten we eigenlijk wel voor de periode zelf, maar dat het zo’n groot succes zou worden hadden we alleen maar durven dromen’, aldus mede initiatiefnemers Bianca en Annelies.

De proat tente stond tijdens de gedoogperiode van het melkbusschieten op de Noordweg. Schutters en omstanders konden er een lekker bakje koffie of thee halen en elke avond stond er wat lekkers klaar. Hierin is de samenwerking met lokale ondernemers gezocht. Dit heeft als opbrengst gehad dat onder andere Jumbo Hanzeplein voor oliebollen heeft gezorgd en dat snackbar Mulder lekkere borrelhapjes heeft gesponsord. Dit heeft tot veel positieve reacties geleid van zowel de schutters als de omstanders. De ‘Proat tente’ had veel aanloop in de gedoogperiode. De tent stond op een centrale plek op de Noordweg en was dus goed bereikbaar.

Er is in de gedoogperiode aan iedereen gedacht. Voor de jongere belangstellende n was er een bekertje ranja en snoep geregeld. Daarnaast vond de organisatie het belangrijk dat schutters waren uitgerust met goede gehoorbescherming, vandaar dat er ook gratis oordopjes te verkrijgen waren bij de ‘Proat tente’.

Ook was er een bijzondere en ietwat kleine melkbus te vinden in de ‘Proat tente’. Deze kleine melkbus werd namelijk gebruikt om geld in te zamelen voor de Wens ambulance. De wensambulance is een organisatie die terminaal zieke mensen de gelegenheid geeft om nog een keer ergens naar toe te kunnen gaan. Een grote groep schutters kwam elke avond wat doneren voor dit goede doel. Daarnaast waren er ook veel omstanders die een bijdrage hadden voor dit mooie initiatief. In totaal is er €400,- opgehaald door de ‘Proat tente’ en de schutters.

Er kan alleen maar geconcludeerd worden dat de eerste editie van de ‘Proat tente’ een enorm succes is gebleken. Met dank aan alle vrijwilligers die de tent hebben bezet de gedurende periode. Daarnaast hebben een aantal medewerkers van Welzijn Kampen de tent bemand en heeft Welzijn Kampen, in de persoon van Michel van Olst een belangrijke bijdrage geleverd in de voorbereiding en de uitvoering van dit initiatief. “Door juist de samenwerking met de bewoners en de schutters te zoeken heeft dit geleid tot een geweldige eerste editie van de Brunneper ‘Proat Tente”. Aldus een tevreden Michel van Olst.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*