Burgemeester Koelewijn stopt ermee.

Op 1 oktober 2021 loopt de ambtstermijn van burgemeester Bort Koelewijn af. Na 12 jaar burgemeester van Kampen geweest te zijn, heeft hij besloten om te gaan stoppen.

Bort Koelewijn studeerde staats- en bestuursrecht en algemene en sociale wetenschappen aan de universiteit van Utrecht. Hij  startte zijn bestuurlijke loopbaan als gemeentesecretaris in de gemeenste Bunschoten en vervolgens in de Bildt. In 1999 werd Koelewijn burgemeester van de gemeente Liesveld, en vertrok in 2004 naar Holten-Rijssen. In 2009 werd hij burgemeester van Kampen. Als burgemeester van CristrnUnie huize had Koelewijn in zijn vorige gemeente Holten-Rijssen al laten zien dat hij goed boven de partijen kon staan, confessioneel en niet confessioneel. In Kampen heeft hij deze lijn zeker doorgetrokken. Als verbinder staat hij goed aangeschreven bij de Kampenaren. Het jaarlijkse melkbusschieten voorafgaande en tijdens de oudejaarsdag kon jaren geleden op enkele kritische kanttekeningen rekenen, vooral de kosten van vernielingen die bewust of onbewust werden aangericht waren voor Koelewijn onacceptabel. Maar in plaats van een verbod kwam er een gesprek, en zo werd deze traditie in goede banen geleid.

Koelewijn geniet aanzien in Kampen, en zijn vertrek zorgt voor teleurgestelde reacties bij de Kampenaren. Zelf vind hij het tijdstip van vertrekken, per 1 oktober 2021 een goed tijdstip. Mijn opvolger kan zich dan goed inwerken met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen die een half jaar later zullen plaatsvinden.

Kampen kan op zoek naar een nieuwe burgemeester die de de zware taak zal hebben om de erfenis van deze burgemeester, die midden in de samenleving staat, zal gaan overnemen.

Bekijk zijn persoonlijk boodschap in deze video.