CJG en consultatiebureau werken vanaf 1 september vanaf het stadhuis

Vanaf 1 september 2020 zullen het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG Kampen) en het consultatiebureau (GGD IJsselland) hun werkzaamheden gaan verrichten vanuit het stadhuis. “De directe nabijheid van het CJG en het consultatiebureau zal leiden tot meer en betere samenwerking met de afdeling Zorg en tot een betere dienstverlening aan onze (jonge) inwoners”, aldus een tevreden wethouder Meijering. “Bovendien sluit deze stap mooi aan bij de wens van het college om van het stadhuis het ‘Huis van Kampen’ te maken; een entree die voor alle inwoners van de gemeente Kampen uitnodigend is”.

Als gevolg van de decentralisaties in het sociaal domein, is het Centrum voor Jeugd en Gezin onderdeel geworden van de gemeentelijke organisatie. Omdat het huidige pand van het CJG en het consultatiebureau aan de Wederiklaan 56 arbo-technisch niet meer voldoet, is de huur per 1 september 2020 opgezegd. Dit vormde aanleiding om te onderzoeken of de medewerkers van het CJG gehuisvest kunnen worden in het stadhuis. Omdat ook het consultatiebureau uiterlijk in augustus het pand moet verlaten, zag het college dit als een mooie kans om te onderzoeken of ook zij een plekje kunnen krijgen in het stadhuis.

Geert Meijering: “Als jeugdzorgwethouder ben ik blij dat het stadhuis voldoende ruimte biedt om zowel het CJG als het consultatiebureau te huisvesten. Vanuit de doorontwikkeling in het sociaal domein is het wenselijk dat het CJG onderdeel uit maakt van de ambtelijke organisatie. De nauwe samenwerking met het CJG en de integraliteit met de afdeling Zorg zullen gaan bijdragen aan de versterking van alle zorg rond kinderen en hun ouders. Een positieve ontwikkeling.”
Maureen Rijks, teammanager Jeugdgezondheidszorg GGD IJsselland in Kampen: “Het consultatiebureau aan de Wederiklaan in Kampen is één van de twee GGD-locaties in de gemeente Kampen waar we jeugdgezondheidszorg bieden voor kinderen van 0 tot 18 jaar. De andere locatie is in het Kulturhus in IJsselmuiden. We vinden het belangrijk dichtbij het CJG te zitten, omdat we ons allebei inzetten voor het gezond opgroeien en ontwikkelen van kinderen en gezinnen. Bovendien is een locatie zo centraal in Kampen ideaal qua bereikbaarheid voor kinderen en hun ouders.”

Het CJG en het consultatiebureau zullen beide een plekje krijgen op de begane grond. Ook de entree wordt voor beide de centrale ingang. Om aan de eisen te kunnen voldoen moet de begane grond in de E-vleugel verbouwd worden. Hiervoor wordt begin 2020 een architect geselecteerd en zal vanaf april verbouwd gaan worden.

De verhuizing staat gepland in augustus. Ondanks de vroege schoolvakantie is bewust voor deze maand gekozen, zodat alvast proef kan worden gedraaid om in september volledig operationeel te zijn voor de kinderen en hun ouders. Uiteraard worden ouders en andere belanghebbenden t.z.t. nader geïnformeerd.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*