Digitale enquête zondagopenstelling supermarkten Kampen online

Iedereen in Kampen heeft er een mening over: de zondagopenstelling van supermarkten in de gemeente. Maar om een goed onderbouwd advies te kunnen geven heeft de commissie zondagverkenning meer informatie nodig.

Om de argumenten – voor of tegen -, meningen en emoties van inwoners te verzamelen, staat er een enquête op de website van de gemeente. De korte enquête is één van de vier manieren die de commissie inzet om te peilen hoe er breed in de samenleving over een eventuele zondagopenstelling wordt gedacht.

‘De enquête is een mogelijkheid om zoveel mogelijk mensen aan het woord te laten’, aldus Jenneke Palland, lid van de commissie zondagverkenning. ‘Mensen kunnen op een laagdrempelige manier hun mening kenbaar maken. Gewoon even thuis op de bank inloggen bij www.kampen.nl/zondagverkenning, een paar minuutjes de tijd nemen en klaar’.

De commissie zondagverkenning verwacht met de enquête honderden Kampenaren te bereiken. De resultaten laten zien hoe het eventueel openen van de supermarkten op zondag wordt gewaardeerd in diverse lagen van de bevolking.

‘De digitale vragenlijst is niet het enige middel’, benadrukt Ann Alice van de Weerd, voorzitter van de groep. ‘We realiseren ons dat we straks weliswaar cijfers kunnen presenteren, maar dat de onderbouwing moet komen uit meer persoonlijke gesprekken. We hebben geen wetenschappelijke ambities met het onderzoek via internet, het is vooral bedoeld als een indicatie van hoe het thema onder de bevolking leeft’.

De enquête komt maandag 18 februari online en kan ingevuld worden tot en met zaterdag 9 maart. Daarna worden de resultaten verzameld en gecommuniceerd. Op de website van de gemeente Kampen (www.kampen.nl/zondagverkenning ) staat niet alleen de enquête, maar ook de planning van de gesprekken over dit onderwerp.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*