Spectaculair indoor modelvliegen bij Modelvliegclub Cumulus

Modelvliegclub Cumulus vliegt zaterdag 23 februari van 19.30 tot 22.00 uur het winterseizoen uit met het spectaculaire indoor vliegen in de Oosterholthoeve in IJsselmuiden.

Deze zaterdag zullen diverse, veelal zelfgebouwde, vliegtuigen voorbij zoeven. Zo wordt er onder andere gevlogen met de (bij Cumulus populaire) Magnum Reloaded, waarmee een aantal leden van de organiserende vereniging leuke capriolen gaan uithalen. Dit lichtgewicht en kleine vliegtuigje, is multi-inzetbaar en ook buiten te gebruiken.
Ook wordt gevlogen met echte stunt modellen. Deze maken figuren als een loopings, rollen, rugvlucht en kunnen volledig gecontroleerd stil in de lucht aan de propeller hangen.

Voor de winterperiode is het indoorvliegen een mooie aanvulling in de modelvliegsport. Het vliegen in een hal is dan ook zeer populair bij diverse modelvliegclubs en hun leden. Ook in de radio bestuurde modelvliegwereld staat de technische ontwikkeling niet stil. De speciale elektromotoren worden steeds kleiner, lichter en krachtiger. De accu’s worden ook steeds kleiner en lichter en hebben een steeds grotere capaciteit.

Toeschouwers zijn van harte welkom en de entree is gratis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*