GBK: “N50, geloof het (nog) niet!

Gemeente Belang Kampen roept iedereen op om alsnog haar petitie voor een verbreding van de N50 te tekenen en te delen.

Gemeente Belangen Kampen heeft al 5 maal zoveel handtekeningen dan verwacht, maar ze willen meer, waarom? Ze leggen dat uit: Iedereen is op dit moment in een hoerastemming omdat er een meerderheid in de Tweede Kamer te vinden is voor een motie. Goed gedaan, bedankt, bla.bla.bla. Die motie ‘dwingt’ de overheid om geld beschikbaar te stellen voor de aanpak van de N50. Dat had de overheid al eerder toegezegd, maar goed.

Wat staat er letterlijk in die motie? “VERZOEKT DE REGERING 5 MILJOEN BESCHIKBAAR TE STELLEN VOOR DE AANPAK VAN DE N50 KAMPEN-KAMPEN ZUID EN DE AANPAK HIERVAN ZO SPOEDIG MOGELIJK TE REALISEREN”. Geen harde datum maar “zo spoedig mogelijk” …

GBK voorspelt het volgende scenario: Minister Schultz (VVD) zit helemaal niet te wachten op die motie, dat is een feit. De N50 is niet belangrijk: “De N50 komt achteraan. Wat mij betreft is er geen sprake van een knelpunt noch voor veiligheid noch voor doorstroming”, aldus de minister. Raar dat de VVD fractie in de kamer zo’n motie steunt, maar dat terzijde. Volgende week wordt er gestemd. De motie wordt aangenomen en komt dus ter uitvoering op het bureau van de minister te liggen.

Na een maand of wat verdwijnt de motie in la 1, daarna in la 2 en tenslotte in de onderste lade. Dan zijn de verkiezingen alweer in aantocht (maart 2017). Na de verkiezingen de formatie en is de N50 al lang weer vergeten want er zijn wel belangrijkere problemen dan de N50. Daarom het verzoek van GBK: TEKEN EN DEEL DE PETITIE. Want hoewel de politieke partijen ons dit willen doen geloven, de N50 is echt geen gelopen race. En hoe meer ondertekenaars …..

Op woensdag 7 december zal GBK de petitie aanbieden aan de provinciale staten. Er is nog een week. Dus tekenen en delen via Facebook. Klik HIER om naar de petitie te gaan


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673