GBK roept houders van gehandicaptenparkeerkaart op zich te melden

Gemeente Belangen Kampen werd benaderd door een houder van een gehandicaptenparkeerkaart. Die vindt dat op sommige locaties in Kampen er te weinig algemene parkeerplaatsen zijn voor gehandicapten (dus niet op kenteken). Kampen pretendeert een inclusieve stad te willen zijn. GBK wil die mening graag aan een nader onderzoek onderwerpen. Want ook de houdervan een gehandicaptenparkeerkaart doet er toe! Aldus Gemeente Belangen Kampen.

De partij wil weten of dit een ‘gevoel’ is of dat er meer houders zijn die deze mening delen. In onze gemeente Kampen zijn in totaal 75 algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. Er zijn 631 inwoners houder van een gehandicaptenparkeerkaart. Het gaat hierbij specifiek om enkele met name genoemde locaties.

Tegenover de Stadsgehoorzaal zijn twee plekken gesitueerd, maar deze zijn volgens GBK te smal: “De wettelijke breedte is minimaal 3 meter. Bovendien, als er een voorstelling is zijn deze plaatsen om ± 19.00 uur al bezet. Ook op de kop van de Oudestraat bij de Bovenkerk is er maar 1 parkeerplaats, terwijl er op het Muntplein helemaal geen invalidenparkeerplek is. Zelfs in de buurt van musea of op de IJsselkade en Nieuwe Markt  (wat voor museumbezoek maar natuurlijk ook voor bezoekers van buiten de stad handig zou zijn) is geen invalidenparkeerplaats te vinden. Zelfs bij het Open Hof is ook geen gehandicaptenplek. Bij het gemeentehuis is 1 van de beschikbare parkeerplaatsen altijd bezet door een medewerker.

GBK roept daarom alle 631 inwoners op: herken jij je in het probleem of heb je aanvullingen, op- of aanmerkingen? Laat het weten via info@gbkampen.com.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*