Koen Stoffer (OBS Dirk van Dijk) Winnaar Kamper Junior Dictee 2019

Op 13 februari organiseerde de Bibliotheek Kampen het Kamper Junior Dictee voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Het dictee, geschreven door Iris Boter, auteur en illustrator, was getiteld Kinderzwerfboek. De kinderen bogen zich over moeilijke woorden zoals “interview”, “magnifiek” en “bivakkeren”.

Het dictee werd nagekeken door correctoren van het Kamper dictee voor volwassenen.
Kinderzwerfboeken zijn boeken met een sticker met daarop een speciale code. Vind je een boek met een zwerfboekenetiket erop: lees het en laat het dan weer zwerven. Lezen is essentiëel voor je ontplooiing: er kan nooit genoeg gelezen worden!
Er waren dit jaar maar liefst negentien deelnemers van in totaal 10 scholen. Daarnaast waren er ook nog ouders, leerkrachten en andere ‘fans’ van de kinderen. Ook zij mochten meeschrijven met het dictee om te zien hoe het er voor stond met hun spellingsvaardigheden.

Wij feliciteren Koen Stoffer van OBS Dirk van Dijk, die de glorieuze winnaar van het Kamper Junior Dictee 2019 is geworden. Hij maakte het dictee met slechts 1 fout en was daarmee de spellingskampioen van alle deelnemers. Op de tweede plaats eindigde Jasper Bruins van CBS Het Stroomdal. Hij maakte slechts 2 kleine foutjes.
Koen en Jasper zijn de beste spellers van het Kamper Junior Dictee en gaan meedoen aan de provinciale finale op 1 april 2019 in het theater van Vrijetijdspark “De Beerze Bulten” in Ommen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*