Gedoogperiode Noordweg feestelijk aangekleed

Het is altijd een mooi moment voor de ‘Brunneper skutters’, de gedoogperiode op de Noordweg. Tussen Oud en Nieuw is de Noordweg weer het toneel voor een gezellige bijeenkomst voor alle fanatieke melkbusschutters die Kampen rijk is. De gedoogperiode vind ook dit jaar weer plaats tussen Kerst en oud en nieuw. Ook dit jaar geeft de gemeente Kampen een groep Brunnepers weer de gelegenheid om de melkbussen te laden en te knallen in de dagen tussen Kerst en oud en nieuw.

Ook dit jaar zal de traditie behouden blijven, maar zal er daarnaast ook wat extra’s georganiseerd worden voor de schutters en de omwonenden. In de gedoogperiode zal er dit jaar voor het eerst de ‘Proat tente’ aanwezig zijn op de Noordweg. Deze tent zal elke avond op de Noordweg aanwezig zijn. Deze tent zal bemand worden door actieve bewoners die graag hun steentje willen bijdragen aan de gedoogperiode. Initiatiefnemers hiervan zijn Milco en Madelein en worden ondersteund door Welzijn in Kampen. “ Natuurlijk is het altijd al een fantastische periode op de Noordweg, maar wij vonden als buurt dat het nog wel wat leuker kon! Daarom hebben wij de handen ineen geslagen en met zijn allen aan de slag gegaan om iets moois neer te zetten voor deze periode.” Aldus Madelein.

In de ‘Proat tente’ kan iedereen een lekkere bak koffie halen en gezellig bij elkaar komen. Ook zullen er oordopjes en pleisters beschikbaar zijn voor de schutters en enthousiaste toeschouwers. Daarnaast is er elke dag een ludieke actie op touw gezet waarin, in samenwerking met lokale ondernemers iets bijzonders geregeld is. “Wat dat is? Dat zien jullie snel genoeg!” Aldus een enthousiaste Milco. De ‘Proat Tente’ zal elke avond van de gedoogperiode aanwezig zijn op de Noordweg. De initiatiefnemers hopen op een mooie eerste ervaring van de ‘Tente’ tijdens de gedoogperiode.

Goed doel
“Speciaal voor een goed doel hebben wij een donatie bus bij de partytent staan. We hebben gekozen voor Stichting Wens Ambulance, deze stichting laat de laatste wens van terminale patienten in vervulling gaan. Gemiddeld kost 1 ritje en wens 300 euro. Wij willen tijdens de gedcoogperiode een vrijwillige bijdrage vragen om ten minste 1 persoon zijn laatste wens in vervulling te laten kunnen gaan, wij waarderen iedere donatie maar hoe meer hoe beter”. Aldus de initiatiefnemers.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*