Gert-Jan Segers naar IJsselmuiden voor MIJN102

(Politiek – ingezonden)

Door Niek Teune

IJSSELMUIDEN – ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers komt op vrijdag 14 juni naar IJsselmuiden. In de nevenvestiging van de Pieter Zandt hoopt hij in de avond bij mannenbeweging MIJN102 te spreken over het thema ‘Zichtbaar als christen in de samenleving’. Het evenement is vrij toegankelijk, wel wordt er gecollecteerd ter bestrijding van de onkosten en voor een persoon uit het dorp die zich inzet voor een goed doel.

MIJN102 organiseert sinds maart 2012 bijeenkomsten voor mannen uit de wijde omtrek. De avondevents van de beweging worden door ongeveer honderddertig mannen per keer bezocht. Zij zijn afkomstig uit allerlei verschillende kerken. Bestuurslid Casper Rieck zegt: ‘’Het is prachtig om te merken dat er animo is, omdat wij ervan overtuigd zijn dat in elke man iets moois schuilt. Zoals mijnwerkers op zoek gaan naar een schat, willen wij de schat in de man naar boven halen, zodat hij kan gaan schijnen voor God en zijn omgeving.’’
Een keer per jaar organiseert MIJN102 een dagevent. ‘’In september 2018 zijn wij een dag wezen zeilen op de Waddenzee’’ zegt bestuurslid Johannes Westerink. Zijn medebestuurslid Pieter Willem Dragt vult aan: ‘’Wij hebben benedendeks twee overdenkingen gehad en samen gezongen. De haast is weg op zee. Je hebt tijd voor elkaar, daar ontbreekt het vaak aan in deze hectische wereld.’’ ‘’Het is een echt avontuur. Voor mij zijn het de hoogtepunten van het jaar’’, aldus Rieck. In september van dit jaar is de mannenbeweging van plan om naar Amsterdam te gaan, om te zien en te ervaren wat stichting Tot Heil des Volks daar doet; hoe ze het geloof uitleven naar mensen in nood.

Naast de avondevents en het dagevent is MIJN102 in november ook gestart met een gebedsgroep. ‘’Wij gaan bidden bij mensen die het lastig hebben door ziekte of door andere omstandigheden. Het is overweldigend en emotioneel’’, zegt Westerink. Dragt kan zich daar in vinden. ‘’Het mooie van het concept is dat wij gericht naar het gezin of de persoon gaan om daar te bidden. Het is een mooi initiatief, er mag zegen vanuit gaan.’’ Het bestuur benadrukt dat zowel meebidders als verzoeken voor gebed van harte welkom zijn.
Het avondevent op vrijdagavond 14 juni zal de laatste activiteit van MIJN102 zijn voor de zomerperiode. Met Gert-Jan Segers als spreker over zichtbaarheid als christen in de samenleving hoopt het bestuur op een succesvolle afsluiting. ‘’Ik denk dat het voor hem lastig is om als prominente politicus tussen alle niet-christenen op beladen thema’s een christelijk geluid te laten horen. Segers kan zich niet verschuilen zoals wij dat zouden kunnen doen; hij is heel zichtbaar’’, denkt Dragt hardop. Rieck vult aan: ‘’Hij schuwt de onderwerpen niet. Hij durft stelling te nemen als christen. Dat is mooi, dat is wat ons trok.’’
Het avondevent met Gert-Jan Segers begint op vrijdag 14 juni om 18.30 uur met een barbecue op het schoolplein van de Pieter Zandt, Grafhorsterweg 53. Segers zal vanaf 20.00 uur in de aula van het schoolgebouw spreken. Tijdens het event zal er gecollecteerd worden ter bestrijding van de onkosten en voor een goed doel. Wanneer het programma om ongeveer 22.00 uur afgelopen is, kan er nagepraat worden onder het genot van een hapje en een drankje. Het bestuur roept geïnteresseerde mannen op om zich vooraf aan te melden via www.mijn102.nl.

Foto: Anne Paul Roukema

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*