Grote telefoonstoring treft ook 112 hulpdiensten Kampen en gewoon gsm verkeer

Wegens een grote landelijke storing zijn momenteel 112 en 0900-8844 niet bereikbaar. Onder andere KPN, Telfort en Vodafone hebben er last van. U wordt verzocht om naar het politiebureau en de brandweerkazerne te gaan om daar (in geval van nood) via het c2000 systeem hulp in te schakelen!

Inmiddels zijn er alternatieve telefoonnummers beschikbaar. Voor 112, bel 088-6628240. Voor 0900-8844 is het nummer 088-9659630 bereikbaar.

De politie roept op spoedmeldingen door te geven via social media zoals Twitter en Facebook. De exacte omvang van deze grote storing is nog onbekend. Op bijvoorbeeld de brandweerkazernes is een vaste post ingericht waarmee over het C2000 communicatie systeem van de hulpdiensten de alarmcentrale kan worden geïnformeerd.

Tijdelijke oplossing voor Kampen
Heeft u de hulpdiensten nodig gaat u dan naar de kazerne aan de Jan Ligthartstraat 9 in Kampen. Ook voor ambulance en politie meldingen! De brandweer is aanwezig op de post. Ook de brandweerkazerne in IJsselmuiden is geopend!
“Alle brandweerposten in onze veiligheidsregio zijn inmiddels bemand. Heeft u hulp nodig kom dan naar één onze kazernes! Ook voor ambulance en politie meldingen!”Aldus de brandweer op Twitter.

De politie is zoveel mogelijk zichtbaar aanwezig op straat om voor u aanspreekbaar te zijn, zodat ook op deze manier meldingen kunnen worden doorgegeven.
In geval van nood of bij een onveilige situatie op een snelweg kun je bellen met Rijkswaterstaat op telefoonnummer 0800-8002

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*