Komend weekend 25e Oostwalbotterwedstrijd

Maar liefst 40 bedrijven doen mee aan de 25e editie van de Oostwalbotterwedstrijd. Botters en andere historische vissersvaartuigen uit plaatsen rondom de voormalige Zuiderzee gaan zaterdag 29 juni op het Ketelmeer weer de spannende strijd aan om de eerste plaats. In de Buitenhaven liggen komend weekend 43 botters en aken, want er zijn altijd een paar reserveschepen.

‘Met 40 bedrijven en schepen wordt het een prachtige jubileumeditie’, zegt voorzitter Tjiebe Hennephof. ‘Voor de 25e keer organiseren we de Oostwalbotterwedstrijd en dat is alleen mogelijk met onze enthousiaste groep vrijwilligers. Zij zijn al maanden aan het voorbereiden en de week voor de Oostwal is het nog drukker. De grote feesttent moet worden opgebouwd en ingericht. De weersverwachting geeft warm weer aan en dat betekent dorstige kelen. Ook hebben we weer de bekende hoofdsponsors Van Dijk Kampen BV Industriële dienstverlening, Harry Regelink Schroothandel, Recycling Kampen en Woning Aannemersbedrijf, die ons weer geweldig steunen. We zetten alle zeilen bij om alles soepel te laten verlopen. Reken maar uit, op een botter mogen twaalf gasten meevaren en zijn er twee tot drie bemanningsleden. Zo’n 600 gasten voorzien wij dus van het schippersontbijt, de catering aan boord en wanneer ze binnenkomen is de feesttent weer vol. Maar dankzij de inzet van de vele vrijwilligers gaan we het zeker redden.

Programma
In de loop van vrijdagmiddag komen de vissersvaartuigen aan in de Buitenhaven in Kampen, dat een sfeervol plaatje oplevert. Het evenement begint vrijdagavond met een schouwing van de botters. Er wordt gelet op de origineelste staat en veiligheid aan boord. Veiligheid tijdens het gehele evenement staat voorop, zowel op de Koggewerf als op het water.
In de feesttent op de Koggewerf kan iedereen vanaf 20.00 uur genieten van muziek van The Showbusters en de Pauwergirls.

Zaterdag 29 juni vanaf 10.00 uur varen de botters langs het stadsfront van Kampen, waarna zij koers zetten richting het Ketelmeer. De wedstrijd start om 12.00 uur op het Ketelmeer en de botters worden vanaf 17.00 uur weer verwacht in de Buitenhaven in Kampen. De band Ancora speelt vanaf 17.00 uur op de Koggewerf.

Old Skool Tent Party
DJ Berry van Dorp draait zaterdag 29 juni vanaf 21.00 uur muziek uit de jaren ’70, ’80 en ‘90 in de feesttent op de Koggewerf.

Alle festiviteiten zijn op beide dagen voor iedereen gratis toegankelijk.
De organisatie van de 25e Oostwalbotterwedstrijd is in handen van de Stichting tot behoud van Kamper Botters. Rotary Kampen is al vanaf de eerste Oostwalbotterwedstrijd actief bij het verzorgen van de lunchpakketten voor aan boord van de botters.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*