Kampen start met de aanleg van het Voedselbos

Tijdens de 19e editie van de Natuurwerkdag op 2 november gaan vrijwilligers in het hele land aan de slag voor het beschermen en behouden van natuur en landschap. Op ruim 450 locaties zetten deelnemers zich in voor de leefomgeving van wilde bijen, vlinders, watersalamanders en nog veel meer soorten. Ook in Kampen wordt tijdens deze dag aandacht besteedt aan het belang van biodiversiteit en iedereen kan meedoen!

Samen voor biodiversiteit
Helaas is de biodiversiteit, het aantal soorten planten en dieren in bepaalde gebieden in Nederland de afgelopen decennia met ruim 70% afgenomen. Dit verlies is een grote zorg, want biodiversiteit zorgt voor zuurstof, schoon water en levert een gezonde bodem voor voedselproductie. Ook blijkt uit verschillende onderzoeken dat natuur een positieve invloed heeft op onze gezondheid. Zorg voor het landschap, zoals onderhoud aan (knot-)bomen, boomgaarden, het aanleggen van bloemenweiden en het schoonmaken van poelen wordt steeds door vrijwilligers gedaan.

Verrijking
Volgens Renée Bouwman, raadslid GroenLinks Kampen, zijn voedselbossel een verrijking voor de stad. “Je zult zien dat Kampen met deze vergroening vooruitgaat in verschillende soorten insecten. Dat is goed voor ons allemaal want dat maakt de stad gezond. Bovendien kunnen we allemaal genieten van de bezigheden binnen het voedselbos. Van bomen planten, het terrein onderhouden en het plukken van noten en fruit voor jong en oud. Dit is een fantastisch initiatief gedragen door onze inwoners en waar we op de Natuurwerkdag aan mogen beginnen. Ik kijk uit naar het zien van de eerste bomen van het Voedselbos in het Groene Hart van Kampen.”

Help jij mee?
Hanjo IJkhout heeft na lang wachten en praten met de gemeente Kampen goedkeuring gekregen voor het starten van Voedselbos Kampen. Op 2 november hoopt hij met vrijwilligers het terrein voor te bereiden, op te ruimen schoon te maken. Door Hanjo tijdens deze Natuurwerkdag een handje te helpen, lever je een bijdrage aan het welzijn van natuur, mens en dier in jouw omgeving. Help jij mee?

Informatie
Het startpunt is om 10.00 uur in Natuurspeeltuin Kampen, waar koffie en thee klaarstaat. Van daaruit vertrekken wij naar het Voedselbos. Er zal vooral veel gesnoeid worden, dus als je een snoeischaar hebt, neem deze -samen met uw werkhandschoenen, familie, vrienden en kinderen- dan mee! Aanmelden kan via de Facebook van Natuurspeelplaats en Voedselbos Kampen of op www.natuurwerkdag.nl

Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de Provinciale Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland, A Rocha, IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*