Kamper Ladies Choir van start

Vanaf komende week heeft Kampen er een nieuw koor bij: Het Kamper Ladies Choir! Dit nieuwe koor is een fris en fruitig dameskoor, onlangs opgericht door zangcoach en dirigente Franka van Essen. De groep bestaat uit zo’n 15 zangeressen, de meeste goed getrainde amateurs uit Van Essens eigen lespraktijk of met koorervaring bij koren uit de regio.

De insteek is om zowel klassieke als lichte muziek te zingen. Van Essen vindt het een uitdaging om haar zangeressen zowel de meer ruime ‘bel canto’ klank als de pittigere spreekklank in popmuziek te laten zingen. Ook hoopt ze hiermee een kruisbestuiving te bevorderen: beide genres zijn heerlijk om te zingen en hebben zo hun eigen karakteristieken.

Speciaal voor de Scandinaviëmarkt op Schokland brengt het KLC als eerste project een Scandinavisch programma. Het Ave Maris Stella van Edward Grieg , een stuk van de jonge Zweedse componist Ola Gjeilo, maar ook het bekende Gabriellas Sang uit de film ‘As it is in heaven’. Ook heeft het koor speciaal een arrangement laten schrijven door de bekende koorarrangeur Jetse Bremer. Het lied ‘Fire in your heart’ ooit gezongen op de Winterspelen in Lillehammer door de Noorse zangeres Sissel Kyrkjebǿ, werd door Bremer voor 3 stemmig vrouwenkoor getoonzet.
Dat de dirigente hier en daar zelf wel wat hulp kon gebruiken met het voorbereiden van de muziek en de teksten, zal niet als een verrassing komen. “Ik kwam erachter dat de klassiek gitariste met wie ik veel samenwerk, Zweeds bleek te kunnen! Heel handig voor de uitspraak.”

Het koor kreeg de dirigente – dankzij Facebook- gelukkig zo bij elkaar. Alleen de jacht op de laatste twee alten, had wat meer voeten in de aarde. Verder is er nu nog plek voor één hoge sopraan. Geïnteresseerden kunnen zich melden via info@frankavanessen.nl
Het Kamper Ladies Choir zal op 12 mei 2019 tijdens de Scandinaviëmarkt op Schokland gedurende de dag 4x optreden. Het koor staat onder leiding van Franka van Essen en wordt op piano begeleid door Hetty Floors. Het koor hoopt in de toekomst ook in Kampen en omstreken te kunnen optreden. Repetities zijn op de woensdagavond van 19.30-21.00

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*