Kinderen Villa Nova in actie voor kinderen in Oeganda

“Ik ben onbeschrijflijk trots op wat de kinderen neergezet hebben” zegt meester Remco over de ‘Actie voor Oeganda’ die woensdag 8 mei plaatsvond op obs Villa Nova. “Zij hebben de ideeën bedacht en het enthousiasme gehad om hier een groot succes van te maken. Daardoor was de actiedag een hit bij ouders, grootouders, buren en omwonenden.”

Rode wangen, schaterlachen en serieuze blikken; dàt en een heleboel bezoekers, kenmerkte de actiedag. De kinderen van Villa Nova zamelden met activiteiten als autowassen, nagels lakken, kinderkledingverkoop, een veiling en een sponsorloop door het park, geld in voor de stichting UP4S. Deze stichting sponsort de Kidsgearschool in Oeganda, en geeft daarmee kinderen op een andere plek op de wereld de kans op verzorgd onderwijs.

“Toen ik in 2015 stage liep bij de Kidsgearschool, repeteerde het kinderkoor voor een tour door Nederland. Dit jaar komen ze hier weer naartoe. Villa Nova is een school die sterk betrokken is bij zijn omgeving en kinderen opleidt tot wereldburgers. Een bezoek van het kinderkoor aan Villa Nova is de ultieme kans om Afrika en Oeganda ‘echt’ te maken in de school”; aldus meester Remco.

De opbrengst van de actiedag wordt nog geteld, maar het overstijgt de verwachtingen ruimschoots. Op 21 mei komt het kinderkoor van de Kidsgearschool Villa Nova overnemen met optredens en workshops dans, zang en cultuur. Zij nemen dan het opgehaalde bedrag van de actiedag in ontvangst en zullen na schooltijd ook een Afrikaanse markt openen, die toegankelijk is voor iedereen. Meester Remco: “Ik weet hoe spectaculair deze dag is, in het bijzonder voor de kinderen, en zeker ook voor volwassen. Dus wil je ze live zien, je bent van harte welkom op dinsdag 21 mei op Villa Nova.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*