Veel belangstelling voor derde Kamper Kindervisfestijn

KAMPEN – Leerlingen van groep 7 en 8 van alle Kamper basisscholen kunnen op vrijdagochtend 21 juni weer meedoen aan het succesvolle Kamper Kindervisfestijn. Dit educatieve visprogramma wordt jaarlijks aangeboden door hengelaarsvereniging Ons Vermaak en is gratis voor alle deelnemende scholen. De succesformule bestaat uit educatieve ‘pleinen’, zelf vissen en een startersset.

Ons Vermaak houdt het Kamper Kindervisfestijn dit jaar voor de derde keer. De afgelopen jaren hebben honderden leerlingen van de Kamper basisscholen meegedaan. “Wij verwachten dit jaar veel kinderen weer een leerzame en leuke hengelsportochtend te bieden”, zegt voorzitter Renko van Bodegraven van Ons Vermaak. “Daarmee willen we hen enthousiast maken voor de vissport.”

VisTV
Dit jaar is de bekende presentator Marc Kraal van VisTV weer van de partij. Bij de voorgaande edities was hij diep onder de indruk van het grote evenement. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt! Wat een succes!”, riep hij. De succesformule van vorig jaar krijgt dit jaar een vervolg. Van Bodegraven: “Op diverse ‘pleinen’ komen de leerlingen in aanraking met verschillende facetten van de hengelsport. Zo is er een educatief plein, een visplein en een speel/filmplein. Ook kunnen de kinderen onder begeleiding zelf vissen!”

Startersset
“De leerlingen maken de hele ochtend kennis met de grondbeginselen van de hengelsport”, aldus Van Bodegraven. “Bovendien geven wij ieder kind een startersset, waarmee ze direct kunnen vissen.” Deze set bestaat uit een hengel met toebehoren, een visvergunning voor 2019 en een uitnodiging voor de viswedstrijd op dinsdag 16 juli. Verder zijn er verschillende standhouders en winkeliers aanwezig, staat er een aquarium met vissen en wordt buiten vis gerookt.

Natuur
Zeker in deze tijd van moderne communicatiemiddelen en spelcomputers is de vissport een gezonde vrijetijdsbesteding, waarbij kinderen in direct contact staan met de natuur. Het Kamper Kindervisfestijn is uitstekend te combineren met bijvoorbeeld schoolprojecten, spreekbeurten en werkstukken.

Aanmelden
Het Kamper Kindervisfestijn vindt plaats bij tennisvereniging KJLTC aan de Cellesbroeksweg 2A en duurt van 9.30 tot 12.00 uur. Scholen kunnen zich tot 31 mei aanmelden via info@hvonsvermaak.nl of www.hvonsvermaak.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*