Kinderkunst in het Museum Atelier

Op zaterdag 28 juli wordt er een beeldende kunst en cultuur les voor kinderen gegeven in het Stedelijk Museum Kampen. De lessen in het museum zijn een initiatief van Lydia Roelofsen en Ellen van der Schaaf en zij gingen begin Juli 2018 van start. Dat werd mede mogelijk gemaakt door een donatie van de kunstschilder Daniel Douglas uit Zwolle die de lessen een warm hart toedraagt.

De lessen in het museum zijn voor alle kinderen die interesse hebben in kunst en de geschiedenis van onze stad. Het is niet belangrijk om heel ‘goed’ te kunnen tekenen en schilderen. De docenten en beeldend kunstenaars Lydia en Ellen willen alle kinderen op weg helpen in hun creativiteit en verbeelding. Misschien is het nieuw voor je, ook dan ben je van harte welkom!

De docenten kiezen een bepaald thema of verhaal uit dat zij vonden in de collectie, zo bekijken de kinderen steeds onderdelen van de tentoonstelling. “Kinderen gaan van alles vragen en vertellen. De eigen verhalen en ideeën van de kinderen zijn de bron van hun kunst. Beeldend werken in het mooie Museum atelier, waar wij o.a. schildersezels tot onze beschikking hebben en er zelfs een drukpersje aanwezig is!”

Het Stedelijk Museum Kampen laat een bijzondere collectie van schilderijen, objecten en archeologische vondsten zien. Veel verhalen over de stad Kampen zijn er te vinden. Ook is er een wisselende expositie met historische kunstwerken of werk van hedendaagse kunstenaars te bewonderen op de begane grond van het museum. Onder het het museum bevind zich een prachtige ruimte, met kruisgewelven, stammend uit de 13e eeuw. Dit is het Museum atelier, en hier kunnen de kinderen werken aan hun eigen kunstwerken.
Heeft uw kind belangstelling? Dan kunt u contact opnemen met Lydia Roelofsen; 06-19736056. De les op zaterdag 28 juli gaat om 11 uur van start, wij staan klaar bij de balie van het museum om uw kind te ontvangen. Om 13.00 uur kunt u uw dochter of zoon ophalen in het Museum atelier. De bijdrage voor de les in het museum is 7 euro.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*