Klezmermiddag boordevol Joodse muziek & dans bij Quintus Kampen

Quintus organiseert zaterdag 6 april een klezmermiddag boordevol Joodse dans en feestmuziek! Op het programma van het kunstencentrum aan de Vloeddijk 38 staan een Klezmer Sessie, een workshop Israëlische Dans en een concert van Duo C Kwadraat.

Na het succes van de Ierse Sessies, organiseert Quintus op zaterdag 6 april de allereerste Klezmer Sessie. Muzikanten en zangers zijn van harte welkom om aan te schuiven en met z’n allen een middagje ongedwongen muziek te maken. Alleen luisteren en genieten van de Joodse feestmuziek mag natuurlijk ook! De Klezmer Sessie is een gratis inloop tussen 13.30 uur en 16.30 uur met koffie, thee, cake of koek.

Dansworkshop
Muziek en dans gaan in de Joodse cultuur hand in hand. Daarom verzorgt volksdansdocent en musicus Erik Feis van 14.30 tot 15.30 uur een vrolijke workshop Israëlische Dans. Kenmerkend aan deze dansvorm zijn de vele interessante invloeden van dans en muziek uit verschillende culturen. De dansen zijn relatief nieuw, de muziek meegenomen uit andere landen en de liederen vaak heel oud. De teksten komen vaak uit het oude testament. De workshop is voor jongeren (12+) en volwassenen en kost €7,50 p.p.

Concert
Tot slot geeft het Duo C Kwadraat een concert van 16.30 tot 17.30 uur. Vakmusici Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet) spelen klezmer in de puurste zin van het woord. De muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet en leent zich zodoende voor dansen, maar ook voor dromen. De entree voor het concert bedraagt €5,00 p.p. Interesse voor de dansworkshop én het concert? Dan biedt Quintus een voordelige combikaart van €10,00 p.p. Voor meer info en aanmelden: www.quintuskampen.nl of bel. 038-3371200.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*