Nieuwe GAPi Expositie “Water – Land” in Stadskazerne

121

Zaterdag 29 juni werd de nieuwe GAPi expositie, genaamd Water – Land, officieel geopend in Café Paatje door Wethouder Richard Boddeus. Tijdens de opening verzorgde Jos Rosier uit Almere een performance. Vele deelnemende kunstenaars waren aanwezig, wat de opening een bijzonder evenement maakte, tien jaar na de laatste tentoonstelling in Nederland.

Thema van de Expositie:
Het thema “Water – Land” speelt in op de steeds groter wordende bewustwording van de rol van water in onze leefomgeving en milieu, vooral in het licht van klimaatverandering. Kunstwerken in deze tentoonstelling belichten de diverse aspecten van water: als levensbron, plezier, bedreiging en bron van verdriet. Onderwerpen als klimaatverandering, milieuproblematiek, verontreiniging, veranderingen in flora en fauna, overstromingen, droogte en waterschaarste komen aan bod.

Deelnemende Kunstenaars:
45 kunstenaars uit binnen- en buitenland hebben zich door het thema laten inspireren en leveren een bijdrage aan de expositie. De werken variëren in stijl en medium, wat een diverse en boeiende tentoonstelling garandeert. Daarnaast zullen de “Dijkdichters” uit Lelystad hun poëzie voordragen, wat een extra dimensie toevoegt aan de beleving.

Over GAPi:
Genuine Art Projects international (GAPi) begon in 2012 als Gogyoshi Art Project (GAP), naar aanleiding van de tsunami in Fukushima, Japan. Sindsdien is GAPi uitgegroeid tot een belangrijke speler op het gebied van kunst, met talloze tentoonstellingen wereldwijd. GAPi werkt vaak samen met internationale kunstorganisaties en blijft zich inzetten voor non-profit kunstprojecten die aandacht vragen voor belangrijke wereldgebeurtenissen.

Bezoekinformatie:
De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de Stadskazerne. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het kopen van kunstwerken, is er een prijslijst beschikbaar. Het adres van de Stadskazerne is Oudestraat 216, 8261 CA Kampen.

Meer Informatie:
Voor meer informatie over GAPi en hun projecten, kunt u de Facebookgroep bezoeken: GAPi Facebookgroep.
Details over eerdere exposities zijn te vinden op: GAPi Exposities.

Kom en laat u verrassen door de veelzijdigheid en diepgang van de kunstwerken rond het thema “Water – Land”.

Expositie Periode: 29 juni tot en met 29 augustus 2024
Locatie: Stadskazerne Kampen, expositieruimte, gang op de 1e verdieping en Café Paatje

Openingstijden Stadskazerne:

Maandag t/m zaterdag: 9.00 – 17.00 uur en op Vrijdag: 9.00 – 19.30 uur