Rustige jaarwisseling in IJsselland

De elf gemeenten in Veiligheidsregio IJsselland kunnen terugkijken op een jaarwisseling die rustig en in goede sfeer is verlopen. Brandweer IJsselland kwam tijdens Oud en Nieuw 50 keer in actie vanuit de verschillende posten. Een lichte daling ten opzichte van 2016. Toen rukte de brandweer 56 keer uit.

Van het totaal aantal meldingen waren er 34 brand gerelateerd. Het waren vooral container- en afvalbrandjes die geblust moesten worden. Verspreid over de regio rukte de brandweer daarvoor 23 keer uit. De sfeer op straat was overal goed.

In IJsselland zijn er geen meldingen geweest van agressie of geweld tegen brandweermedewerkers. Ook in Kampen was het volgens velen (ten opzichte van voorgaande jaren) een rustige jaarwisseling. Burgemeester Koelewijn spreekt op Twitter ook van een goed verloop van de nieuwjaarsnacht in de gemeente Kampen. Zoals afgesproken mocht er tot 02:00 met carbid geschoten worden, hier werd dan ook op gecontroleerd en werden de schutters er op aangesproken. Er kwamen een vijftal klachten binnen van plaatsen waar tot 03:30 werd geschoten.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*