Vraag naar bedrijventerreinen in Kampen groeit

De uitgifte van kavels op bedrijventerreinen in de gemeente Kampen neemt de laatste jaren flink toe. 2018 was een topjaar met goede resultaten voor de bedrijventerreinen Rijksweg 50, Zuiderzeehaven en Koekoekspolder. Ook 2019 lijkt een succesvol jaar te worden.

Wethouder voor economie, Geert Meijering: “In Kampen is er meer vraag dan aanbod aan bedrijventerreinen. We zien aan de verkoopcijfers van vorig jaar dat de economie in de lift zit en dat ondernemers weer het vertrouwen hebben om te investeren. We moeten daarom nu al nadenken over hoe Kampen in de toekomst een aantrekkelijke vestigingsplaats blijft.”

De gemeente Kampen heeft een cijfermatig overzicht gemaakt van de omvang, verkoop en resterende voorraad van bedrijventerreinen tot en met eind 2018. Na de crisisjaren, zien we herstel in 2018 als het gaat om de verkoop van bedrijventerreinen. Vorig jaar is er in totaal 14,4 hectare verkocht aan kavels op bedrijventerreinen in de gemeente Kampen. De kavels op het nieuwe deel van Spoorlanden zijn na een jaar al bijna uitverkocht. De Zuiderzeehaven heeft geen ‘natte’ kavels meer in de verkoop. Ook Koekoekspolder zit qua kaveluitgifte in de lift.

In het overzicht wordt een doorkijk gegeven naar de ontwikkeling in de komende jaren. De prognoses zijn gebaseerd op de verkoopcijfers van de afgelopen 10 jaar en koopovereenkomsten van begin 2019. Het college houdt rekening met de mogelijkheid dat tussen 2024 en 2027 de zogenaamde droge kavels in de Zuiderzeehaven uitverkocht raken. Op basis van de prognoses houdt de gemeente er rekening mee dat ook de kavels op Bedrijvenpark Rijksweg 50 binnen nu en vijf jaar verkocht worden.

Dit positieve beeld is voor het college van B&W reden een gesprek te starten over de toekomst van bedrijventerreinen in Kampen. In het collegeakkoord is afgesproken dat eerst wordt gekeken hoe op bestaande bedrijventerreinen ruimte kan worden gecreëerd. Daarnaast loopt in regionaal verband een verkennend onderzoek naar nieuwe havenontwikkeling.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*