Groen Links: “Toon van het debat Reeve veel te fel”

Foto: Piet Harms

“Venijnige toon in delen van het debat storend en onnodig”

Maandagavond, 16 januari, vergaderde de raadscommissie ruimtelijke ontwikkeling uitvoerig over nieuwe woningbouwplannen voor het gebied Reeve. Teruggekeken werd op het proces tot dusverre. Daarnaast werd gesproken over de nieuwe bestuursovereenkomst met de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel over de bouw van 600 woningen in Reeve.

De toon van het debat was bij vlagen fel. Raadslid Niels Jeurink: “Te fel. GroenLinks werd er zonder enig voorbeeld door de wethouder van beticht soms leugens te verspreiden in de regionale pers. Dat is ongepast. GroenLinks verdiept zich bij het vormen van haar mening altijd terdege in de feiten. Je kunt het met ons oneens zijn, maar zulke verwijten gaan me veel te ver. Die venijnige toon in delen van het debat was storend en onnodig. GroenLinks is als enige partij vanaf het begin tegen bouwen over de Zwartendijk geweest, vanwege feiten over bevolkingsgroei én vanwege voldoende bouwlocaties elders. Dat is nu misschien lastig voor het college en een deel van de raad, dat geeft niet het recht om ons nu buitenspel te zetten.” aldus raadslid Niels Jeurink.

Ook de informatievoorziening tijdens een informatieavond (vlak voor de kerstdagen) en de tijd om te kunnen reageren verdient volgens Jeurink niet de schoonheidsprijs: “Toen de gemeenteraad in de vorige ronde in 2013 het bestemmingsplan moest gaan vaststellen werden alle stukken op een usb-stick bij de raadsleden bezorgd. Omdat het te veel informatie was voor het raadsinformatiesysteem. Een toelichting op de stukken ontbrak toen. We hebben daar toen ons ongenoegen over laten blijken. Toen wij kort voor de kerst werden uitgenodigd voor een informatieavond, en veel stukken kregen met het verzoek kort na de feestdagen daarover vragen te stellen kwam dat ongenoegen weer boven. Je wilt de stukken toch goed kunnen lezen én daarover kunnen overleggen. Ik wil graag de toezegging hebben van de wethouder dat de raad de stukken zo tijdig krijgt dat we ons gedegen kunnen voorbereiden en kunnen laten informeren…”


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*