Testmaatregel bij Stadsbrug

Geen opstoppingen en een hele rustige IJsselkade in de ochtendpits.

Onder de naam Kampen Bereikbaar is vandaag het experimenteren begonnen met gedragsmaatregelen bij de Stadsbrug. De testmaatregel geldt tot 10 juli.Op de Stadsbrug is nu eenrichtingsverkeer van kracht en zijn er omleidingsroutes voor het landbouwverkeer.

Wat vanmorgen vooral opviel is hoe rustig het was aan zowel Kamper- als IJsselmuiderzijde van de Stadsbrug. Er waren weinig omkerende auto’s te zien en er was geen gemopper of discussies waar te nemen. Mensen met witte jasjes van Beter Benutten stonden te flyeren om het geringe aantal onwetende automobilisten te informeren over de testmaatregelen.

Waar het normaal gesproken erg druk is op de IJsselkade, kon je nu als voetganger gewoon midden over de weg wandelen. Wat wel opviel was dat er veel auto’s waren die rechtdoor reden richting Brunnepe. Ook de wegversmallingen aan de Spoorkade en Zwolseweg voor het station leverden geen problemen op. Het verkeer dat nu vanaf de Molenbrug kwam, richting IJsselmuiden, liep lekker vlot door.

Ook op de veilingweg in IJsselmuiden was het extreem rustig. De ingezette verkeersregelaars hadden zo goed als niets te doen. Dit kwam vooral doordat vandaag een drietal basisscholen vrij waren; Ichthus, ebenhaezer en rehobothschool. Rond half één vanmiddag waren de verkeersregelaars dan ook al weer vertrokken richting stadsbrug.

Verslag en video Dick van der Wal