Kamper Hilde Palland beëdigd als Tweede Kamerlid CDA

Door Niek Teune

Hilde Palland (39) uit Kampen is op woensdag 29 mei beëdigd als lid van de Tweede Kamer. De voormalige fractievoorzitter van CDA Kampen in de gemeenteraad deed mee aan de landelijke verkiezingen in 2017. Een zetel zat er tot dusver niet in voor Palland, die lange tijd eerste lijstopvolger was. Nu partijleider Sybrand Buma afscheid heeft genomen van de Tweede Kamer om burgemeester te worden van Leeuwarden, is Kampen een volksvertegenwoordiger in Den Haag rijker.

Voor Hilde Palland kwam de vrijgekomen zetel als een verrassing. Ze had niet gerekend op een vertrek van Sybrand Buma en ook waren er nog geen concrete signalen dat ze na de Provinciale Statenverkiezingen in de Tweede Kamer zou belanden. Des te groter is het enthousiasme waarmee Palland aan haar nieuwe taak begint. ‘’Ik kijk ernaar uit mij snel in te werken en mijn bijdrage te leveren in het CDA-team waarin alle windrichtingen van Nederland zijn vertegenwoordigd. Met mijn achtergrond als jurist, praktische inslag als zelfstandig ondernemer en nuchtere Overijsselse aard wil ik graag bijdragen aan een divers parlement’’, zegt Palland.

Palland is na Pieter Omtzigt en Maurits von Martels de derde CDA’er uit Overijssel in de Tweede Kamer. Kampenaar Theo Rietkerk is onlangs verkozen tot lid van de Eerste Kamer. Volgens Palland is het een voordeel dat er een delegatie uit het oosten van het land in het parlement zit. ‘’Het is van belang dat in Den Haag niet alleen Randstedelingen vertegenwoordiger zijn, maar ook mensen die weten wat er in onze regio en provincie speelt. Bijvoorbeeld op het gebied van infrastructuur en bereikbaarheid van zorg, maar ook zaken die het verenigingsleven en familiebedrijven betreffen. Het is belangrijk om elkaar te kunnen vinden en informeren als er iets speelt.’’

Een stip op de horizon kan Palland vlak na haar beëdiging nog niet benoemen. Haar precieze portefeuille is nog niet bekend. De portefeuilleverdeling wordt de komende weken binnen de fractie opnieuw bezien. ‘’ Ik hoop dat mensen mijn betrokkenheid herkennen in mijn inbreng in de Tweede Kamer’’, aldus Palland.

Tekst: Niek Teune
Foto: CDA/Tweede Kamer

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*