WERKEN BIJ KAMPENONLINE

Wie wij zijn
KampenOnline is als online nieuwsmedium een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk. Behalve een bestuur hebben wij redactieleden en een filmteam, bestaande uit vrijwilligers met een passie voor bloggen, vloggen, videoreportages maken en livestreams.

Ons doel
Het doel van Kampenonline is, om bewoners en organisaties te informeren over nieuws en activiteiten binnen onze gemeente. Door het delen van informatie over allerlei wetenswaardigheden binnen onze gemeente hopen we mensen bij elkaars activiteiten te betrekken of met elkaar in contact te brengen. Zo dragen we een steentje bij aan een prettige woonomgeving.

Welke informatie delen we
Hierbij kun je denken aan:
Wat speelt er in de gemeente?
Welk evenement is er binnenkort?
Welke veranderingen komen er?
We beperken ons tot specifieke informatie voor inwoners van de gemeente Kampen.

Welke functies kennen wij binnen onze organisatie?
Hieronder lees je voor elke functie wat deze precies inhoudt.

Eindredacteur
Dagelijks komen er veel persberichten binnen op de redactie van KampenOnline. Deze en andere binnenkomende berichten en verzoeken controleer je op geschiktheid voor publicatie.

Als eindredacteur bepaal je wat er gepubliceerd wordt en ook wanneer en hoe dat gebeurt. Je coördineert daarvoor op een informele manier de taken van de andere redactieleden, en helpt zelf mee.
Je werkt samen met andere redactieleden om alle nieuwe en lopende activiteiten van de redactie te coördineren.
Informatie controleer je op nieuwswaardigheid en stuur je door naar de redactie. Artikelen die door redactieleden zijn aangemaakt controleer je ook op nieuwswaardigheid voordat die door de redactie gepubliceerd mogen worden.

Daarvoor ga je na wat er nog gedaan moet worden: is de informatie bijna goed voor publicatie, moeten tekst en/of foto’s nog aangepast of aangevuld worden, of moet iemand op pad voor interviews, foto’s of video.
Eens per ongeveer 2 maanden zit je een redactievergadering voor.

De tijd die je besteedt verschilt van week tot week, van 2 uur in een rustige week tot (af en toe) 10 uur in een drukke week.

Wat je kunt:

– moeiteloos met digitale media werken, waaronder WordPress
– je uitstekend schriftelijk uitdrukken in de Nederlandse taal
– relevantie en geschiktheid van onderwerpen beoordelen op basis van nieuwswaardigheid, met fijn gevoel voor doelgroep, politiek, privacy en auteursrecht
– een heldere structuur aanbrengen, hoofd en bijzaken scheiden en relaties tussen onderwerpen herkennen
– teksten inkorten, samenvatten en aanvullen, titels en inleidingen scherp en helder formuleren
– taalkundig en visueel aantrekkelijke content maken – met assistentie van de webredacteur waar nodig
– onder een deadline werken
– een team leiden

Webredacteur
Als webredacteur publiceer je artikelen over wat er speelt in de gemeente Kampen. Dagelijks komen er veel persberichten binnen op de redactie van KampenOnline. Dit kan variëren van gemeentenieuws tot advertorials tot aankondiging van een evenement. Het onderwerp kan ook door de eindredacteur of redactie aangegeven worden, of door jezelf voorgesteld. Je verzamelt zelf de relevante achtergrondinformatie. Deze moeten worden gecontroleerd op correctheid en netheid. Vervolgens publiceer jij deze in onze WordPress omgeving, waarmee ze direct op onze social media en website worden getoond.

De tijd die je besteedt is variabel, van minimaal 4 uur per maand tot meerdere dagen per week.

Wat je kunt:

– je goed schriftelijk uitdrukken in het Nederlands
– een prettig leesbaar artikel schrijven (taalgevoel)
– onder een deadline werken
– goed zelfstandig en in een team werken
– afspraken nakomen

Verslaggever
Ben jij nieuwsgierig van aard en kun jij door de juiste vragen te stellen alles te weten komen over wat er gebeurt in Kampen? Dan ben je geknipt voor een functie als verslaggever. Als verslaggever ga je bij mensen op bezoek en voer je gesprekken om informatie voor een artikel te krijgen. Bij voorkeur combineer je deze functie met de functie van schrijver, en werk je het verslag uit tot een artikel. Soms ga je samen met een cameraman/vrouw op pad gaat om het nieuws te verslaan.
KampenOnline is goed bekend in onze gemeente, dus je bent overal van harte welkom als KampenOnline medewerker!

De tijd die je besteedt is variabel, van minimaal 4 uur per maand tot meerdere dagen per week.

Wat je kunt:
– goed contact maken met mensen
– een gestructureerd gesprek voeren
– onder een deadline werken
– goed zelfstandig en in een team werken
– afspraken nakomen

Cameramens
Als cameramens, ook wel camjo genoemd, ben je onderdeel van een team van cameramensen en doe je verslag over wat er speelt in je omgeving. Tijdens evenementen breng je in beeld wat er op dat moment gebeurt. Dat kan een Festival zijn, een belangrijke sportwedstrijd of een andere nieuwswaardig gebeurtenis.
Je wordt ingezet bij een livestream of je gaat solo op pad gaan met een camera om nieuwswaardige gebeurtenissen te filmen, die achteraf worden gemonteerd tot een mooie reportage. Het onderwerp kan door de redactie gegeven worden, of door jezelf voorgesteld. Kampenonline beschikt over de benodigde apparatuur.

De tijd die je besteedt is variabel, van minimaal 4 uur per maand tot meerdere dagen per week.

Wat je kunt:
– met een camera overweg
– onder een deadline werken
– goed zelfstandig en in een team werken
– afspraken nakomen

Wat wij bieden: een gezellig en flexibel team waarin ruimte is om jezelf te ontwikkelen. We geven je graag terugkoppeling zodat je je filmvaardigheden kunt verbeteren.

Video editor
Ben je iemand die het leuk vindt om met videomateriaal te werken, maar ga je niet graag zelf op pad? Dan kun je bij ons aan de slag als video-editor. Als video editor bewerk je filmfragmenten, die door een van onze cameramensen worden aangeleverd, tot een flitsend filmpje voor op socialmedia en onze website. Gewoon lekker op je eigen tijd de aangeleverde videobeelden monteren tot een mooie reportage.

De tijd die je besteedt is variabel, van minimaal 4 uur per maand tot meerdere dagen per week.

Wat je kunt:
– werken met een video editing software
– een filmpje maken met goede structuur dat de aandacht vasthoudt
– onder een deadline werken
– goed zelfstandig en in een team werken
– afspraken nakomen

Geluidsman
Er is niets belangrijker bij videobeelden dan om goed geluid te hebben. Daarmee valt of staat de kwaliteit van een videoitem/livestream. Ben jij geïnteresseerd in geluidstechniek of zit je graag achter de knoppen dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Stream- schakeltechnicus
Tijdens een livestream is het belangrijk dat alle inkomende camera- en geluidsinputs op het juiste moment worden geschakeld. In samenwerking met de regisseur bepaal je welke camerashots op welk moment worden getoond. Jij zorgt ervoor dat de mensen thuis achter hun scherm van een professionele uitzending kunnen genieten!

Webmaster
Als webmaster onderhoudt je de website www.kampen.online. Deze bestaat uit WordPress

De tijd die je besteedt is minimaal 8 uur per maand.

Wat je kunt:
– WordPress-software onderhouden
– contact met hostingprovider bij problemen met de website
– website vormgeven
– aanpassingen doen in HTML
– goed zelfstandig en in een team werken
– afspraken nakomen

Wat bieden wij?
Wat wij bieden: een gezellig en flexibel team waarin ruimte is om jezelf te ontwikkelen. We geven je graag terugkoppeling, zodat je je vaardigheden kunt verbeteren.
Wil je meer weten over een bepaalde functie, neem dan contact met ons op! Geen ervaring? Geen probleem, zo zijn we allemaal begonnen. Als je het leuk vindt en graag wilt leren  helpen we je daar graag bij!