woensdag, mei 8, 2024

HomeRegiosportWit-Blauw/Green Organics weet weer te winnen

Wit-Blauw/Green Organics weet weer te winnen

-

Na twee weken vakantie stond voor Wit-Blauw/Green Organics de belangrijke wedstrijd tegen degradant ZKC’19 op het programma. Samen met KIOS moet Wit-Blauw/Green Organics gaan uitvechten wie er op de zevende plaats gaat eindigen. Voor de wedstrijd was het KIOS dat één punt voorsprong had op Wit-Blauw/Green Organics en daarom was een zege tegen ZKC’19 noodzakelijk.

Wit-Blauw/Green Organics kon voor het eerst sinds de jaarwisseling met de vaste acht spelers starten. Elyne Visscher keerde na twee maanden blessureleed terug in de basis en startte samen met Gert de Vries, Jelle Visscher en Marissa Grasdijk in de verdediging. In het aanvalsvak stonden Jeroen ten Broeke, Sander Fixe, Ingrid Bastiaannet en Krista Fixe. Het was ZKC’19 dat brutaal de leiding nam en binnen twee aanvallen op een 2 – 0 voorsprong kwam. Wit-Blauw/Green Organics moest gelijk in de achtervolging, maar wist vrij snel terug te komen tot een 4 – 4 stand. Al snel werd duidelijk dat Wit-Blauw/Green Organics de bovenliggende partij was.

De ploeg had in de aanval veel over in de rebound waardoor de schutters meerdere keren per aanval konden aanleggen. De aanvallers van Wit-Blauw/Green Organics hadden het vizier vanavond op scherp staan en met name Ingrid Bastiaannet was met zeven goals weer eens ouderwets op schot. Vanuit alle hoeken van het veld wist zij de korf te vinden. Tot tien minuten voor rust bleef ZKC’19 in de race en wist het de achterstand telkens te beperken tot twee doelpunten. Wit-Blauw/Green Organics was in de verdediging niet altijd even scherp waardoor ZKC’19 kon profiteren. Naarmate de eerste helft vorderde ging Wit-Blauw/Green Organics meer druk geven en moest ZKC’19 steeds vaker voor de noodoplossing kiezen. In de aanval bleef Wit-Blauw/Green Organics rustig scoren en liep het voor rust nog uit naar een 12 – 17 voorsprong.

Wit-Blauw-Green-OrganicsNa rust was het Ingrid Bastiaannet die gelijk aantekende voor de 12 – 18 en dat was het punt in de wedstrijd waarop ZKC’19 zich gewonnen gaf. Wit-Blauw/Green Organics bleef vrijuit korfballen en speelde in sommige aanvallen de thuisploeg helemaal zoek. Het achter verdedigen van ZKC’19 strafte Wit-Blauw/Green Organics genadeloos af door alle kansen binnen de vijf meter te verzilveren. Trainer Harm-Jan Smit had door de ruime voorsprong de gelegenheid om een aantal basisspelers rust te geven en paste nog een viertal wissels toe. Jordy Last en Gert-Jan Last kwamen in het veld voor Gert de Vries en Jelle Visscher. Bij de dames werden Ingrid Bastiaannet en Elyne Visscher uit voorzorg gewisseld en voor hen kwamen Derinda Duitman en Lianne Brandenburg in het veld. Zij leverden ook een aandeel in de winst van Wit-Blauw/Green Organics. Jordy Last kwam nog vier keer tot scoren en Derinda Duitman scoorde ook nog een mooi afstandsschot. De eindstand kwam hiermee op 20 – 33.

Trainer Smit was zeer tevreden na afloop van de wedstrijd: “De ploeg speelde fris en verzorgd korfbal en alles viel eindelijk weer eens in elkaar. Het maken van 33 goals is een knappe prestatie en volgende week vol goede moed op naar de wedstrijd tegen de Hoeve.” Concurrent KIOS speelde gelijk tegen BEP en hierdoor staan Wit-Blauw/Green Organics en KIOS nu samen op de zevende plek. Volgende week treden beide ploegen aan tegen de koplopers van de competitie. KIOS ontvangt thuis ROHDA en Wit-Blauw/Green Organics speelt thuis tegen De Hoeve.

Doelpunten: Ingrid Bastiaannet 7x, Krista Fixe 4x, Sander Fixe 2x, Jeroen ten Broeke 4x, Elyne Visscher 2x, Marissa Grasdijk 3x, Gert de Vries 3x, Jelle Visscher 3x, Jordy Last 4x en Derinda Duitman 1x.